Σας έχει τύχει να βρεθείτε σε ένα Πασχαλινό τραπέζι και την ώρα που περιμένετε την ζεστή, παραδοσιακή μαγειρίτσα, να βλέπετε αρνητικές αντιδράσεις από κάποιους που δεν θέλουν ούτε να την βλέπουν; Με την μαγειρίτσα με μανιτάρια μπορούν όλοι να απολαύσουν αυτό το τόσο νόστιμο πιάτο, στην πιο ελαφριά του παραλλαγή.
Προσωπικά λατρεύω την κλασική μαγειρίτσα αλλά πριν χρόνια έφτιαξα αυτή την εκδοχή για αγαπημένα μου πρόσωπα και ενθουσιάστηκα. Τα αρώματα της είναι ίδια με την παραδοσιακή μαγειρίτσα και επειδή έχει μανιτάρια αντί για συκωτάκια, μπορούμε να απολαμβάνουμε τη μαγειρίτσα με μανιτάρια εύκολα και χωρίς τύψεις όλο τον χρόνο!
Συνταγή για Μαγειρίτσα με Μανιτάρια
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
150 γρ μανιτάρια πορτομπέλο
150 γρ μανιτάρια καφέ
150 γρ μανιτάρια λευκά
150 γρ μανιτάρια πλευρώτους
4-5 μικρά βιολογικά κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
ελαιόλαδο
1 αυγό
1 μεγάλο λεμόνι
2 κουταλάκια corn flour
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια με μία καθαρή πετσέτα και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τον άνηθο και σε λεπτές φέτες το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία μία μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε πρώτα τα πλευρώτους και ανακατεύουμε συνεχώς.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
Αφαιρούμε σε ένα βαθύ πιάτο τα μανιτάρια και προσθέτουμε στην κατσαρόλα πάλι λίγο ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε ελαφρά για 1-2 λεπτά το κρεμμυδάκι και μετά ρίχνουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε 750 ml νερό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 25 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε τη μαγειρίτσα και αν χρειάζεται διορθώνουμε με λίγο ακόμη αλάτι και πιπέρι.
Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε με το αυγολέμονο. Το μυστικό είναι ότι το προετοιμάζουμε σε έναν πολυκόφτη μίξερ, όπου προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι, το αυγό, το corn flour και χτυπάμε καλά για να γίνουν σαν κρέμα.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτουμε το μείγμα του αυγολέμονου. Με γρήγορες κινήσεις ανακινούμε την κατσαρόλα για να πάει παντού και μετά ανακατεύουμε την μαγειρίτσα.
Bάζουμε την κατσαρόλα στην εστία και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μία βράση.
Την σερβίρουμε ζεστή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αυτή η μαγειρίτσα με μανιτάρια δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την κλασική! Αντιθέτως είναι μία υπέροχη μανιταρόσουπα για κάθε περίσταση.
