Αυτή η συνταγή για κέικ λεμόνι με παπαρουνόσπορο είναι από τις αγαπημένες μου συνταγές κείκ λεμονιού. Είναι πολύ αρωματικό και αφράτο κέικ που μπορείτε να απολαύσετε όλες τις ώρες.
Συνταγή για Κέικ Λεμόνι με Παπαρουνόσπορο
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Μερίδες: 8-10
Υλικά Συνταγής
220 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ ζάχαρη
225 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα σόδα σε σκόνη
1/2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. παπαρουνόσπορο
2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
3 αυγά
1/2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
60 ml γάλα
2 κ.σ. γιαούρτι
επιπλέον βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
Εκτέλεση Συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 °C στον αέρα.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη μαζί με το ξύσμα του λεμονιού για 2 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν και να χρωματιστεί κίτρινη η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα του κέικ λεμονιού. Ιδανικό είναι το φτερό ή o αναδευτήρας αλλά αν δεν έχετε κάνει και το σύρμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά και κατόπιν ρίχνουμε το γιαούρτι, το γάλα και τον χυμό του λεμονιού.
Σε ένα μεγάλο σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τον παπαρουνόσπορο.
Σταματάμε το μίξερ, αδειάζουμε το μείγμα του αλευριού στον κάδο και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά από το κέικ λεμόνι.
Βουτυρώνουμε μία παραλληλόγραμμη φόρμα 25 εκ. μήκους και την αλευρώνουμε ελαφρά.
Αδειάζουμε στη φόρμα το μείγμα και ψήνουμε το Κέικ Λεμόνι με Παπαρουνόσπορο για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Τρυπάμε το κέικ με ένα ξυλάκι ή ένα κοφτερό μαχαίρι στο κέντρο του και αν βγει στεγνό τότε το κέικ είναι έτοιμο. Διαφορετικά ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Αφαιρούμε το κέικ λεμόνι από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το ξεφορμάρουμε και το κόψουμε.

