Αυγά Ποσέ με Καπνιστό Σολωμό

By 11/04/2016 08:36:00 π.μ. , ,

Αυγά Ποσέ με Καπνιστό Σολωμό

Αυτή η συνταγή για brunch με αυγά ποσέ και καπνιστό σολωμό είναι πολύ εύκολη και από τις αγαπημένες μου! Δεν θα μπορείτε να πιστέψετε το αποτέλεσμα με μόνο 3 υλικά.


Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Μερίδες: 2

Υλικά Συνταγής

200 γρ καπνιστό σολωμό
2 στρογγυλά ψωμάκια
2 βιολογικά αυγά

Εκτέλεση Συνταγής

Βράζουμε νερό σε μία κατσαρόλα, το ανακατεύουμε προς τη μία κατεύθυνση για να αποκτήσουμε κίνηση και σπάμε μένα ένα ένα τα αυγά.

Tip: για να έχουν ωραίο σχήμα τα αυγά ποσέ, τα σπάστε ένα ένα σε ένα μπολ και από το μπολ αδειάστε ένα ένα τα αυγά στο βραστό νερό.

Για να μην σπάσουν τα αυγά μέσα στο νερό από τον βρασμό, χαμηλώνουμε πολύ τη θερμοκρασία ώστε να μην κοχλάζει το νερό.

Tip: για σίγουρο αποτέλεσμα βάλτε ένα κομμάτι μεμβράνης πάνω από ένα μπολάκι, απλώστε με ένα πινέλο λίγο ελαιόλαδο και σπάστε μέσα το αυγό. Μετά ενώστε τις 4 άκρες της μεμβράνης, δημιουργώντας ένα πουγκάκι και στρίψτε το καλά για να "σφραγίσετε" μέσα το αυγό. Τα πουγκάκια αυτά τοποθετήστε τα μέσα στο ζεστό νερό με την παραπάνω διαδικασία.

Παράλληλα κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ζεσταίνουμε σε μία φρυγανιέρα.

Μετά από 3-4 λεπτά τα αυγά είναι έτοιμα και τα αφαιρούμε από το νερό με μία τρυπητή κουτάλα. Θα πρέπει να ελέγξουμε πόσο μαλακά είναι και τα αφαιρούμε ανάλογα με το πόσο βρασμένα τα θέλουμε.

Τοποθετούμε σε ένα πιάτο το ψημένο ψωμί, από πάνω το μισό σολωμό και τέλος το αυγό ποσέ. Αρωματίζουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι και απολαμβάνουμε για πιο νόστιμα αυγα ποσέ με καπνιστό σολωμό.

Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και γραφτείτε στο newsletter για να λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!

Δείτε ακόμα

0 comments