Σολωμός στο φούρνο με Μέλι και Σουσάμι

By 3/31/2016 12:50:00 π.μ. , ,

Σολωμός στο φούρνο με Μέλι και Σουσάμι

Η συνταγή αυτή είναι ένα κλασικό Κυριακάτικο πιάτο, που συνηθίζουν στη Σουηδία. Μου το περιέγραφε ένα στενός μου φίλος που μένει εκεί και αμέσως έτρεξα να το δοκιμάσω. Έχει μόνο 3 υλικά και το αποτέλεσμα είναι απλά καταπληκτικό. Τόσο νόστιμο αλλά και ζουμερό σολωμό στο φούρνο δεν έχω ξαναδοκιμάσει!


Υλικά Συνταγής

- 1 φιλέτο σολωμού 500-700 γρ
- θυμαρίσιο μέλι
- λευκό σουσάμι
- ημίχονδρο αλάτι (προαιρετικά)

Σολωμός στο φούρνο με Μέλι και Σουσάμι

Εκτέλεση Συνταγής

Πλένουμε τον σολωμό και τον σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσουμε το νερό από την επιφάνεια του.

Στο ταψί του φούρνου, απλώνουμε μία λαδόκολλα και από πάνω τοποθετούμε το φιλέτο του σολωμού, με την πέτσα προς τα κάτω.

Ρίχνουμε στο κέντρο του 3-4 κουταλιές μέλι, για να μην χυθεί πολύ και κολλήσει και από πάνω προσθέτουμε το σουσάμι σε όλη την επιφάνεια του.

Tip:  η συνταγή έχει μία γλυκιά και πλούσια γεύση και αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο ημίχονδρο αλάτι από πάνω για να την ενισχύσετε.

Σολωμός στο φούρνο με Μέλι και Σουσάμι

Σολωμός στο φούρνο με Μέλι και Σουσάμι

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 °C στον αέρα, για 10 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150 °C και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά. Το χρόνος του τελικού ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος του ψαριού και για μεγάλα κομμάτια του 1 κιλού μπορεί να φτάσει και τα 40 λεπτά στο σύνολο. 

Την πρώτη φορά που έκαναα αυτή τη συνταγή είχα βάλει περισσότερο μέλι από όσο χρειαζόταν και γέμισε η λαδόκολλα στον φούρνο με αποτέλεσμα να μαυρίσει μετά από τα 10 πρώτα λεπτά. Μην σας ανησυχεί όμως γιατί το ψάρι θα γίνει πάλι τέλειο! Πρέπει απλά να προσέξετε να μην τρέξει πολύ μέλι πριν το βάλετε στον φούρνο και να παρακολουθείτε τον σολωμό στο ψήσιμο του.

Συνοδέψτε το πιάτο αυτό με ψητά ή βραστά λαχανικά και λευκό ρύζι. Εγώ απολαμβάνω αυτή τη συνταγή με βραστά παντζάρια που προσθέτουν τη δική τους γλύκα.

Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram ή το Facebook και γραφτείτε στο newsletter μου εδώ για να λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου.

Σολωμός στο φούρνο με Μέλι και Σουσάμι

Δείτε ακόμα

0 comments