Κρέμα Γιαουρτιού με Γκρανόλα Βρώμης

By 4/06/2020 12:00:00 μ.μ. , ,

Συνταγή για Κρέμα Γιαουρτιού με Γκρανόλα Βρώμης

Αυτή τη συνταγή για Κρέμα Γιαουρτιού με Γκρανόλα Βρώμης θα την αγαπήσει όλη η οικογένεια! Με λίγα απλά και αγνά υλικά μπορείτε να την ετοιμάσετε μαζί με τα παιδιά σας και να κάνουν τα πρώτα βήματα τους στην κουζίνα.

Με το γιαούρτι της ΔΕΛΤΑ Complet 2% και τα παρακάτω βήματα, θα έχετε σίγουρη επιτυχία!


Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 4

Υλικά Συνταγής

Υλικά για την κρέμα γιαουρτιού:
2 γιαούρτια ΔΕΛΤΑ Complet 2%
Ξύσμα από 1 λάιμ
Χυμό από μισό λάιμ
2 κτς μέλι θυμαρίσιο

Υλικά για τη granola βρώμης:
50 γρ νυφάδες βρώμης
40 γρ φιλέ αμυγδάλου
30 γρ καστανή ζάχαρη
2 κτς ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
1 κτς μέλι
1 πρέζα αλάτι

Υλικά Γκρανόλα Βρώμης και Κρέμα Γιαουρτιού

Εκτέλεση Συνταγής

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το λάδι, το μέλι, το αλάτι και την καστανή ζάχαρη.

Τα χτυπάμε ελαφρά έτσι ώστε να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και προσθέτουμε τη βρώμη και τα αμύγδαλα.

Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γκρανόλα βρώμης και απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Πιέζουμε με ένα μεγάλο κουτάλι ή με τα χέρια έτσι ώστε να σχηματίσουμε ένα συμπαγές σχήμα πάχους 2 εκατοστών.

Ψήνουμε τη γκρανόλα βρώμης σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.

Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και προχωράμε με την κρέμα γιαουρτιού μέχρι να κρυώσει η granola.

Ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι και το ανακατεύουμε σε ένα σκεύος μαζί με το χυμό από το λάιμ.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σερβίρουμε την κρέμα γιαουρτιού σε μερίδες, από πάνω πασπαλίζουμε το ξύσμα από το λάιμ και προσθέτουμε κομμάτια από τη γκρανόλα βρώμης.

Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!

Κρέμα Γιαουρτιού με Lime και Granola Βρώμης

Συνταγή για Γκρανόλα Βρώμης με Κρέμα Γιαουρτιού και Λάιμ

Δείτε ακόμα

0 comments