Καλαμαράκια Τηγανητά με Πέστο Βασιλικού, Χαμόν Σεράνο και Αυγό Τηγανητό

By 11/03/2019 09:29:00 μ.μ. , , ,

Συνταγή για Καλαμαράκια Τηγανητά με Πέστο Βασιλικού, Χαμόν Σεράνο και Αυγό Τηγανητό

Αυτή η συνταγή για Καλαμαράκια Τηγανητά με Πέστο, Προσούτο και Αυγό Τηγανητό θα αποτελέσει μία πολλή ευχάριστη έκπληξη μόλις τη δοκιμάσετε.


Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 2-4

Υλικά Συνταγής

500 γρ μικρά καλαμαράκια ή γόνο καλαμαριού
2 αυγά
4 φέτες χαμόν σεράνο ή προσούτο
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
τριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο
φρέσκο πέστο βασιλικού
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Αν τα καλαμαράκια είναι φρέσκα, τα καθαρίζουμε, τα πλένουμε και τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα καλαμαράκια που είναι καθαρισμένα και μόλις ξεπαγώσουν τα πλένουμε καλά και τα τοποθετούμε πάλι σε ένα σουρωτήρι.

Τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.

Προσθέτουμε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι ή ένα κατσαρολάκι και περιμένουμε να ζεσταθεί καλά.

Παράλληλα σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με 1 κτγ αλάτι, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Αλευρώνουμε τα καλαμαράκια, τα τινάζουμε από το επιπλέον αλεύρι και τα ρίχνουμε σε δόσεις στο καυτό λάδι, το οποίο πρέπει να καλύπτει τα καλαμαράκια για να τηγανιστούν σωστά και ομοιόμορφα.

Όταν ροδίσουν και πάρουν ένα ωραίο χρώμα τα αποσύρουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε 2 αυγά.

Χωρίζουμε τα καλαμαράκια τηγανητά σε δύο βαθιά πιάτα και σε κάθε ένα προσθέτουμε από πάνω 2 φέτες χαμόν σεράνο, το τηγανητό αυγό, λίγες κουταλιές πέστο βασιλικού και τριμμένη παρμεζάνα.

Σερβίρουμε τα Καλαμαράκια Τηγανητά με Πέστο Βασιλικού, Χαμόν Σεράνο και Αυγό Τηγανητό ζεστά με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!

Συνταγή για Καλαμαράκια Τηγανητά με Πέστο Βασιλικού, Προσούτο και Αυγό Τηγανητό

Δείτε ακόμα

0 comments

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *