Burger Σολωμού

By 12/05/2017 11:48:00 μ.μ. , , , ,

Burger Σολωμού

Αυτή η συνταγή για Burger Σολωμού είναι πολύ εύκολη και μπορείτε να την ετοιμάσετε σε λίγα απλά βήματα. Απολαύστε την και η λέξη burger θα αποκτήσει άλλο νόημα με αυτά τα Burger Σολωμού!


Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 3-6

Υλικά Συνταγής

650 γρ φιλέτο σολωμού
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ λιωμένο
1 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. χυμό από λάιμ
120 γρ λευκό ψωμί του τόστ
150 γρ κρεμμύδι ξερό
1 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
6 μικρά ψωμάκια μπριός
σάλτσα tartar
άγρια ρόκα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Υλικά για Burger Σολωμού

Εκτέλεση Συνταγής

Ξεκινάμε με την προετοιμασία για τα μπιφτέκια σολωμού που είναι και η καρδιά του Burger Σολωμού.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μετά προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε ελαφρά σε μέτρια θερμοκρασία για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να αλλάξει λίγο χρώμα, χωρίς όμως να μαυρίσει. Μόλις είναι έτοιμο το αφαιρούμε και το αδειάζουμε σε μία μπασίνα.

Σε ένα multi τοποθετούμε σε μικρά κομμάτια το ψωμί χωρίς την κόρα και το χτυπάμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μικρά ψιχουλάκια. Τα αφαιρούμε και τα προσθέτουμε στην μπασίνα με το κρεμμύδι.

Καθαρίζουμε το φιλέτο σολωμού από τυχόν κόκαλα και αφαιρούμε την πέτσα του. Θέλει προσοχή γιατί αν έχουν μείνει κόκαλα θα χαλάσουν την υφή από το Burger Σολωμού μας.

Κόβουμε ένα κομμάτι από το φιλέτο, βάρους περίπου 150 γρ και το τοποθετούμε σε ένα multi. Το χτυπάμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μία ομοιόμορφη υφή μους από τον σολωμό.

Tip: Αυτή η μους είναι που θα δέσει το μπιφτέκι σολωμού

Τον υπόλοιπο σολωμό τον κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια 0,5 εκατωστού.

Στην μπασίνα προσθέτουμε τη μους του σολωμού μαζί με τα κυβάκια σολωμού, το τζίντζερ, το σκόρδο λιωμένο, το κόλιανδρο, τον χυμό από το λάιμ, το φρέσκο κρεμμυδάκι, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Προετοιμασία του Burger Σολωμού

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με τα χέρια ή ένα κουτάλι, σκεπάζουμε τη μπασίνα με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Αφαιρούμε τον κιμά του σολωμού από το ψυγείο και πλάθουμε 6 μικρά μπιφτέκια σολωμού στην διάμετρο που έχουν τα ψωμάκια. Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε 4 μεγαλύτερα Burger Σολωμού αρκεί να έχουμε προμηθευτεί μεγάλα ψωμάκια για burger.

Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι ή ένα τηγάνι grill, προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα μπιφτέκια σολωμού για 4 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά. Αν τα θέλουμε καλά ψημένα τα αφήνουμε 2-3 λεπτά ακόμη από κάθε πλευρά.

Μόλις ψηθούν τα αφαιρούμε σε ένα πιάτο και προχωράμε στην συναρμολόγηση του Burger Σολωμού.

Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ζεσταίνουμε λίγο στο τηγάνι που ψήσαμε τα μπιφτέκια σολωμού. Για κάθε ένα burger σολωμού ακουμπάμε το μισό ψωμάκι σε μία επιφάνεια και προσθέτουμε με τη σειρά λίγη σάλτσα tartar, ένα μπιφτέκι σολωμού, λίγη άγρια ρόκα, λίγη σάλτσα tartar και κλείνουμε με το άλλο μισό ψωμάκι. Επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα Burger Σολωμού.

Τα Burger Σολωμού είναι έτοιμα και τα απολαμβάνουμε ζεστά!

Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!

Εγγραφή στο newsletter του Always Hungry:
 

Burger Σολωμού

Δείτε ακόμα

0 comments

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *