Σαρδέλα Ψητή

By 9/16/2017 05:47:00 μ.μ. , , , ,


Η συνταγή για σαρδέλα ψητή είναι πολύ απλή και το μόνο μυστικό είναι στο χρόνο ψησίματος της σαρδέλας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα της συνταγής και θα απολαύσετε την πιο λαχταριστή ψητή σαρδέλα στο σπίτι!


Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μερίδες: 4

Υλικά Συνταγής

1 κιλό φρέσκια σαρδέλα
2 κ.γ. χοντρό αλάτι
1 κ.γ. ρίγανη
1/4 κ.γ. πιπέρι
λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση Συνταγής

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα λέπτια, τα κεφάλια και τα εντεράκια στη κοιλιά τους και τις πλένουμε με άφθονο κρύο νερό. Μπορούμε βέβαια να ζητήσουμε από τον ιχθυοπώλη μας να μας την καθαρίσει και να την πάρουμε έτοιμη τη σαρδέλα για ψήσιμο. Κρατάμε το κεντρικό κόκκαλο μόνο που είναι λίγο πιο χρονοβόρο για να βγει και θα κρατήσει πιο ζουμερή τη Σαρδέλα Ψητή.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλάτι με τη ρίγανη και το πιπέρι.

Ζεσταίνουμε σε δυνατή θερμοκρασία ένα αντικολλητικό τηγάνι γκριλ με ραβδώσεις.

Τοποθετούμε λίγες σαρδέλες μέχρι να γεμίσει η επιφάνεια αλλά να μην είναι πολύ στριμωγμένες μεταξύ τους. Από πάνω ρίχνουμε λίγο από το μείγμα με τα μπαχαρικά.

Μετά από 2-3 λεπτά, ανάλογα με την ένταση της εστίας, γυρνάμε τις σαρδέλες γιατί δεν θέλουν πολύ χρόνο και θέλει προσοχή να μην στεγνώσουν. Αντίστοιχα ψήνουμε τις σαρδέλες για άλλα 2-3 λεπτά από την άλλη πλευρά, ρίχνουμε πάλι λίγο αλάτι και τις βγάζουμε σε ένα πιάτο. Αρκεί μόνο να πάρουν λίγο χρώμα απέξω και οι ψητές σαρδέλες είναι έτοιμες και ζουμερές!

Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες σαρδέλες.

Σερβίρουμε τη Σαρδέλα Ψητή με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, χυμό λεμονιού και την απολαμβάνουμε ζεστή με καλή παρέα!

Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!

Εγγραφή στο newsletter του Always Hungry:
 

Δείτε ακόμα

0 comments

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *