Χταπόδι Τηγανητό

By 8/18/2017 12:03:00 μ.μ. , , , , ,

Χταπόδι Τηγανητό

Το Χταπόδι Τηγανητό είναι πολύ νόστιμο και ιδανικός μεζές για τσίπουρο ή ούζο το καλοκαίρι. Με λίγα υλικά και απλά βήματα, αυτή η συνταγή για Χταπόδι Τηγανητό θα γίνει η αγαπημένη σας.


Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Μερίδες: 6-8 άτομα

Υλικά Συνταγής

1 μικρό χταπόδι 800-1000 γρ
ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό ξύδι μπαλσάμικο
1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση Συνταγής

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, βάζουμε το χταπόδι μαζί με το φύλλο τη δάφνης και το βράζουμε στο ζουμί του με κλειστό καπάκι.

Ο λόγος που βράζουμε το χταπόδι στο ζουμί του είναι για να κρατήσουμε όλη τη γεύση του.

Σε 30-40 λεπτά θα έχει μαγειρευτεί και τσιμπάμε το χταπόδι με ένα πιρούνι για να δούμε αν έχει μαλακώσει.

Το καθαρίζουμε από το στόμα και τα μάτια του και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά τα κομμάτια του χταποδιού.

Στη συνέχεια το σβήνουμε με ένα ποτήρι του κρασιού λευκό ξύδι και αφήνουμε το χταπόδι να τραβήξει τα πολλά υγρά.

Σερβίρουμε το Χταπόδι Τηγανητό ζεστό και το απολαμβάνουμε με καλή παρέα!

Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!

Εγγραφή στο newsletter του Always Hungry:
 

Χταπόδι Τηγανητό

Δείτε ακόμα

0 comments

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *