Μυλοκόπι Καρπάτσιο

By 3/24/2017 08:59:00 π.μ. , , , , ,

Μυλοκόπι Καρπάτσιο

Το καρπάτσιο ψαριού είναι πολύ ξεχωριστή συνταγή και μπορούμε να το ετοιμάσουμε σε λίγα μόνο βήματα. Συνήθως το απολαμβάνουμε σε εστιατόρια ή ψαροταβέρνες και τώρα με την παρακάτω συνταγή μπορούμε να φτιάξουμε σπίτι το πιο νόστιμο καρπάτσιο με μυλοκόπι.


Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μερίδες: 2

Υλικά Συνταγής

200 γρ φρέσκο φιλέτο μυλοκόπι
2 κουταλιές ελαιόλαδο 
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
Ξύσμα από ένα λεμόνι 
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό 
1 πρέζα αλάτι 
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φρέσκο τσίλι

Εκτέλεση Συνταγής

Το πιο βασικό βήμα που θέλει προσοχή είναι η επιλογή και το καθάρισμα του ψαριού. Εκτός από το μυλοκόπι μπορούμε να επιλέξουμε και άλλα  ψάρια όπως σφυρίδα, μαγιάτικο ή λαβράκι. Ζητάμε πάντα το πιο φρέσκο ψάρι από τον ψαρά μας και το φιλέτο κοντά στην κοιλιά που είναι πιο μαλακό και πιο χοντρό.

Με προσοχή καθαρίσουμε την πέτσα και αφαιρούμε όλα τα κόκαλα. 

Μπορούμε να διατηρήσουμε το καθαρισμένο ψάρι στο ψυγείο για 1-2 μέρες, τυλιγμένο σε μεμβράνη, οπότε έχουμε κάνει το πρώτο και βασικό βήμα από την προηγούμενη μέρα. 

Για την ετοιμασία του καρπάτσιο ψαριού θα πρέπει το ψάρι να είναι κρύο για να κοπεί πιο εύκολα σε λεπτές φέτες. 

Κόβουμε το ψάρι με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι στο πάχος που επιθυμούμε και τοποθετούμε τις φέτες του ψαριού σε ένα πιάτο. 

Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το μαϊντανό και λίγο ψιλοκομμένο τσίλι. Τα ανακατεύουμε και με ένα κουταλάκι προσθέτουμε το μείγμα αυτό πάνω από τις φέτες του ψαριού. 

Τρύβουμε από πάνω λίγο πιπέρι και αφήνουμε το καρπάτσιο ψαριού να τραβήξει όλα τα αρώματα για 10 λεπτά. 

Απολαμβάνουμε το μυλοκόπι καρπάτσιο με chopsticks και δροσερό ροζέ κρασί. 

Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!

Εγγραφή στο newsletter του Always Hungry:
 

Μυλοκόπι Καρπάτσιο

Δείτε ακόμα

0 comments

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *