Μακαρόνια με Καβούρια

By 1/07/2017 10:08:00 π.μ. , , , , ,

Μακαρόνια με Καβούρια

Αν βρείτε φρέσκα καβούρια μπορείτε να ετοιμάσετε και εσείς την πιο απολαυστική μακαρονάδα με καβούρια! Είναι τόσο απλή και νόστιμη αυτή η συνταγή που δε θα το πιστεύετε.


Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Μερίδες: 4

Υλικά Συνταγής

8-10 καβούρια
500 γρ μακαρόνια σπαγγέτι
3 ώριμες ντομάτες
1 ξερό κρεμμύδι
λίγο φρέσκο μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
5-6 σταγόνες tabasco
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη
Μακαρόνια με Καβούρια

Εκτέλεση Συνταγής

Πλένουμε τα καβούρια και τα βράζουμε για 20 λεπτά σε νερό με λίγο αλάτι και το μαϊντανό.

Tip: επιλέγουμε τα θηλυκά καβούρια γιατί έχουν περισσότερο ψαχνό σε σχέση με τα αρσενικά. Ζητήστε τα από τον ψαρά σας ή δείτε τη διαφορά στην φωτογραφία παρακάτω! Τα θηλυκά είναι δεξιά.

Μακαρόνια με Καβούρια

Αφαιρούμε τον αφρό που βγάζουν με μία τρυπητή κουτάλα και μόλις βράσουν, τα σουρώνουμε και κρατάμε τον ζωμό τους.

Μακαρόνια με Καβούρια

Για τη σάλτσα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσει. Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη.

Στη συνέχεια τρίβουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε στη σάλτσα μαζί με λίγο αλάτι, πιπέρι, μισό κουταλάκι ζάχαρη και το tabasco. Ρίχνουμε μισό φλιτζάνι από το ζωμό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Στο τέλος προσθέτουμε τα βρασμένα καβούρια στη σάλτσα ντομάτας, βράζουμε για άλλα 5 λεπτά και τα αφαιρούμε πάλι σε μία πιατέλα.

Μακαρόνια με Καβούρια

Παράλληλα ζεσταίνουμε 2 κούπες από το ζωμό των καβουριών μαζί με αρκετό νερό και λίγο αλάτι και βράζουμε τα μακαρόνια για 2 λεπτά λιγότερα από τις οδηγίες του παραγωγού.

Τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στη σάλτσα ντομάτας που σιγοβράζει, ανακατεύοντας συνεχώς. Βράζουμε για 2 λεπτά και αν δούμε ότι χρειάζονται επιπλέον υγρασία, προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμη από τα καβούρια για να διατηρήσουμε ζουμερή τη σάλτσα μας.

Σερβίρουμε αμέσως ζεστά τα μακαρόνια με τα καβούρια και διακοσμούμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Μπορούμε να καθαρίσουμε το ψαχνό από όλα τα καβούρια και να το προσθέσουμε στα μακαρόνια μας ή να σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τα καβούρια. Για ευκολία κόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι τα καβούρια στη μέση.

Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!

Εγγραφή στο newsletter του Always Hungry:
 

Μακαρόνια με Καβούρια

Μακαρόνια με Καβούρια

Δείτε ακόμα

0 comments

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *