Γαρίδες Φρικασέ με Σταμναγκάθι

By 1/29/2017 11:52:00 π.μ. , , , , ,

Γαρίδες Φρικασέ με Σταμναγκάθι

Το φρικασέ είναι ένα πολύ κλασικό φαγητό και συνήθως το απολαμβάνουμε με χοιρινό ή αρνί. Αν το δοκιμάσετε με γαρίδες θα εκπλαγείτε πολύ ευχάριστα και θα το εκτιμήσετε από την αρχή!


Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 4

Υλικά Συνταγής

500 γρ κατεψυγμένες και αποφλοιωμένες γαρίδες
1 ξερό κρεμμύδι
50 ml ελαιόλαδο
200 ml μπύρα weiss
500 γρ φρέσκο σταμναγκάθι
1 βιολογικό αυγό
1 λεμόνι
1 κοφτό κουταλάκι κορν φλάουρ (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι

Γαρίδες Φρικασέ με Σταμναγκάθι

Εκτέλεση Συνταγής

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε αρκετό νερό, προσθέτουμε λίγο αλάτι και το πλυμένο σταμναγκάθι. Το βράζουμε για 15 λεπτά και μετά το σουρώνουμε.

Σε μία πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και δυναμώνουμε την ένταση της εστίας. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά και μετά σβήνουμε με τη μπύρα και χαμηλώνουμε σε μέτρια τη θερμοκρασία.

Προσθέτουμε από πάνω το βρασμένο σταμναγκάθι, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Παράλληλα σε έναν πολυκόφτη multi προσθέτουμε το αυγό μαζί με τον χυμό από το λεμόνι και τα χτυπάμε καλά.

Tip: για πιο δεμένη σάλτσα προσθέτουμε στο multi μία κουταλιά κορν φλάουρ

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία και αδειάζουμε το αυγολέμονο πάνω από το φαγητό μας. Κλείνουμε με το καπάκι και ανακινούμε την κατσαρόλα για να ανακατευτεί ελαφρά και να πάει παντού το αυγολέμονο.

Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στην εστία για να πάρει μία βράση και σερβίρουμε αμέσως.

Οι γαρίδες φρικασέ με σταμναγκάθι είναι έτοιμες και μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με ένα δροσερό λευκό κρασί.

Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!

Εγγραφή στο newsletter του Always Hungry:
 

Γαρίδες Φρικασέ με Σταμναγκάθι

Δείτε ακόμα

0 comments

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *