Χοιρινό Κότσι με Μαύρη Μπύρα

By 12/28/2016 11:50:00 μ.μ. , ,

Χοιρινό Κότσι με Μαύρη Μπύρα

Το Χοιρινό Κότσι είναι αγαπημένο και παραδοσιακό πιάτο της Γερμανίας και αν το αρωματίσουμε με μαύρη μπύρα η γεύση του απλά απογειώνεται!


Χρόνος προετοιμασίας: 150 λεπτά
Μερίδες: 4

Υλικά Συνταγής

1,5 κιλό κότσι χοιρινό
330 ml μαύρη μπύρα
500 ml ζωμό λαχανικών
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
φρέσκο δεντρολίβανο
χοντρό αλάτι
πιπέρι

Χοιρινό Κότσι με Μαύρη Μπύρα

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά πλένουμε το κότσι με νερό και το σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.

Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι ή ένα κοπίδι, χαράζουμε το δέρμα περιμετρικά σε λεπτές λωρίδες.

Χοιρινό Κότσι με Μαύρη Μπύρα

Ψιλοκόβουμε το φρέσκο δεντρολίβανο και το ανακατεύουμε με 2 κουταλάκια αλάτι και λίγο πιπέρι.

Απλώνουμε με τα χέρια μας το μείγμα του αλατιού σε όλη την επιφάνεια από το χοιρινό κότσι και ανάμεσα στις σχισμές.

Σε ένα ταψί τοποθετούμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, προσθέτουμε καθαρισμένες τις σκελίδες του σκόρδου και μετά τη μαύρη μπύρα. Διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας στον ζωμό λαχανικών και τον προσθέτουμε και αυτό στο ταψί.

Με προσοχή τοποθετούμε όρθιο το κότσι, στο κέντρο του ταψιού, καθώς η πέτσα δεν πρέπει να βραχεί για να γίνει τραγανή.

Tip: για να στηρίξετε καλύτερα το κότσι μπορείτε περιμετρικά να του καρφώσετε 3-4 ξύλινα καλαμάκια από σουβλάκι και να τα χρησιμοποιήσετε ως στήριγμα.

Χοιρινό Κότσι με Μαύρη Μπύρα

Ψήνουμε το χοιρινό κότσι με τη μαύρη μπύρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-175°C για 2 ώρες περίπου και μετά το αλείφουμε με τη σάλτσα από το ταψί, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 225°C και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα και να γίνει τραγανή η πέτσα.

Το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και προχωράμε με τη σάλτσα.

Σουρώνουμε το ζωμό από το ταψί σε ένα κατσαρολάκι και μόλις πάρει μία βράση, δένουμε την σάλτσα με το κορν φλάουρ. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι.

Tip: για μία πιο γλυκειά νότα στη σάλτσα, μπορούμε να προσθέσουμε και 1 μεγάλη κουταλιά μέλι στα κατσαρολάκι για να λιώσει.

Σερβίρουμε το Χοιρινό Κότσι με Μαύρη Μπύρα με πουρέ πατάτας και τη σάτσα μπύρας.

Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!

Εγγραφή στο newsletter του Always Hungry:
 

Χοιρινό Κότσι με Μαύρη Μπύρα

Δείτε ακόμα

0 comments

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *