Κοντοσούβλι Χοιρινό

By 11/19/2016 03:41:00 μ.μ. , , ,

Κοντοσούβλι Χοιρινό

Κοντοσούβλι. Αυτή η μαγική λέξη που με το άκουσμα της και μόνο μας τρέχουν τα σάλια. Στη δική μου εκδοχή θα βρείτε φρέσκια ντομάτα και πάπρικα στο μαρινάρισμα, μαζί με φρέσκο θυμάρι για επιπλέον αρώματα.


Χρόνος προετοιμασίας: 120 λεπτά
Μερίδες: 6-8

Υλικά Συνταγής

2 κιλά χοιρινό λαιμό σε χοντρά κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 ώριμες ντομάτες
2 λεμόνια
1 ποτηράκι λευκό κρασί
100 ml ελαιόλαδο
2 κουταλάκια αλάτι
2 κουταλάκια γλυκιά πάπρικα
φρέσκο θυμάρι
πολύχρωμες πιπεριές

Κοντοσούβλι Χοιρινό

Εκτέλεση Συνταγής

Το πρώτο στάδιο και το πιο σημαντικό είναι το μαρινάρισμα.

Σε ένα μεγάλο σκεύος ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι, την πάπρικα, το κρασί και τον χυμό από τα λεμόνια. Στην συνέχεια τρίβουμε μέσα το κρεμμύδι και τις ντομάτες και προσθέτουμε τα τρυφερά φύλλα από το φρέσκο θυμάρι.

Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα κομμάτια του χοιρινού και ανακατεύουμε πάλι καλά.

Tip: ο χυμός από τα λεμόνια και το κρασί θα μαλακώσουν αρκετά το κρέας μας και θα είναι μαλακό.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη το σκεύος και μαρινάρουμε το κρέας για τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο.

Tip: ιδανικά το προετοιμάζουμε από την προηγούμενη μέρα και το μαρινάρουμε όλο το βράδυ.

Κοντοσούβλι Χοιρινό

Ήρθε η ώρα για τη σούβλα. Αφαιρούμε τα κομμάτια χοιρινού από τη μαρινάδα και βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν για λίγο.

Παράλληλα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τις πιπεριές.

Περνάμε εναλλάξ στη σούβλα ένα κομμάτι χοιρινού και μετά ένα κομμάτι πιπεριάς, μέχρι να γεμίσει η σούβλα μας.

Κοντοσούβλι Χοιρινό

Αλατοπιπερώνουμε απέξω το κοντοσούβλι και ψήνουμε 1-1,5 ώρα, ανάλογα την ένταση του μπάρμπεκιου που έχουμε, ώστε να πάρει ωραίο χρώμα από έξω, χωρίς να στεγνώσει όμως στο εσωτερικό του.

Tip: μπορούμε να το ψήσουμε και στο φούρνο, τυλιγμένο σε λαδόκολλα. Αρχικά για 1 ώρα στους 180-200ºC και μετά για άλλα 20-30 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.

Απολαμβάνουμε με καλή παρέα και καλό κρασί!

Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και γραφτείτε στο newsletter για να λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!

Εγγραφή στο newsletter του Always Hungry:
  

Κοντοσούβλι Χοιρινό

Δείτε ακόμα

0 comments

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *