Χοιρινό με Μήλα

By 10/15/2016 10:53:00 π.μ. , ,

Χοιρινό με Μήλα

Μία συνταγή για όλη την οικογένεια με χοιρινό και πράσινα μήλα! Εύκολη με απλά βήματα και σίγουρη επιτυχία.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ γευστικό γιατί το φαγητό ψήνεται σιγά σιγά στην γάστρα και μαζί με τις πατάτες έχω προσθέσει κομμάτια από τα μήλα και χοντροκομμένα κρεμμύδια που καραμελώνουν.


Χρόνος προετοιμασίας: 120 λεπτά
Μερίδες: 4-6

Υλικά Συνταγής

1 κιλό μπούτι χοιρινό
2 πράσινα μήλα
4 πατάτες
2 μεσαία κρεμμύδια
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
500 ml ζωμό κοτόπουλου
δενδρολίβανο
αλάτι
πιπέρι


Χοιρινό με Μήλα

Εκτέλεση Συνταγής

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τις τοποθετούμε στον πάτο της γάστρας μαζί με τα κρεμμύδια χοντροκομμένα και το ένα μήλο καθαρισμένο σε κομμάτια, χωρίς την φλούδα του.

Κόβουμε το άλλο μήλο σε φέτες μισού εκατοστού με την φλούδα του.

Χαράσσουμε το χοιρινό σε μερίδες πάχους 2 εκατοστών, το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μία φέτα μήλου ανάμεσα από κάθε κομμάτι του.

Tip: αν το χοιρινό που έχουμε είναι σε δύο κομμάτια, απλά συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία τοποθετώντας το 2ο κομμάτι δίπλα στο 1ο με μία φέτα μήλου ενδιάμεσα.

Χοιρινό με Μήλα

Από πάνω ρίχνουμε τον ζωμό από το κοτόπουλο και μετά το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και δενδρολίβανο και το φαγητό μας είναι έτοιμο για φούρνο!

Χοιρινό με Μήλα

Ψήνουμε με σκεπασμένη τη γάστρα στους 200 °C για 1,5 ώρα περίπου και μετά αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.

Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε με το αγαπημένο μας κρασί και καλή παρέα.

Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και γραφτείτε στο newsletter για να λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!

Χοιρινό με Μήλα

Χοιρινό με Μήλα

Δείτε ακόμα

0 comments

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *