Κρέμα Καταλάνα

By 9/03/2016 12:41:00 μ.μ. , ,

Κρέμα Καταλάνα

Η κρέμα Καταλάνα προέρχεται από την Καταλονία και αποτελεί μία πολύ γευστική κρέμα με άρωμα κανέλας και λεμονιού. Θυμίζει την Κρεμ Μπρουλέ με ουσιαστική τους διαφορά τα αρώματα της κρέμας Καταλάνα και το κορν φλαουρ. Σε αντίθεση με την κρεμ μπρουλέ, η κρέμα Καταλάνα δεν ψήνεται στο φούρνο αλλά σε κατσαρόλα. Κοινό τους χαρακτηριστικό η τραγανή καραμελωμένη ζάχαρη μπρουλέ από πάνω.


Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μερίδες: 6

Υλικά Συνταγής

1 λίτρο γάλα
1 λεμόνι
1 κανέλα
8 κρόκους
45 γρ κορν φλάουρ
200 γρ ζάχαρη

Κρέμα Καταλάνα

Εκτέλεση Συνταγής

Γεμίζουμε ένα φλιτζάνι μέχρι τη μέση με γάλα και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ ανακατεύοντας καλά.

Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε μία κατσαρόλα, μαζί με την κανέλα και τη φλούδα από το μισό λεμόνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.

Παράλληλα, ρίχνουμε τους κρόκους σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα, μέχρι να ασπρίσουν.

Κρέμα Καταλάνα

Μόλις ζεσταθεί το γάλα, το προσθέτουμε σιγά σιγά στα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς. Επαναφέρουμε το μείγμα στη κατσαρόλα, προσθέτουμε το γάλα με το κόρν φλάουρ και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες.

Σερβίρουμε τη κρέμα Καταλάνα σε φορμάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.

Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε σε κάθε ένα μία κουταλιά της σούπας ζάχαρης και καίμε με ένα φλόγιστρο, μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.

Tip: αν δεν έχουμε φλόγιστρο την καραμελώνουμε κάτω από το καυτό grill του φούρνου.

Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και γραφτείτε στο newsletter για να λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!

Αξίζει να δοκιμάσετε και τη συνταγή για Κρεμ Μπρουλέ Εσπρέσσο.

Κρέμα Καταλάνα

Δείτε ακόμα

0 comments

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *