Κεφτεδάκια Σολωμού

By 7/25/2016 08:32:00 μ.μ. , ,

Κεφτεδάκια Σολωμού

Ο σολωμός είναι ένα πολύ θρεπτικό ψάρι που μπορεί εύκολα να γίνει η βάση για αφράτα κεφτεδάκια σολωμού που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια. Τα κεφτεδάκια ψήνονται στον φούρνο οπότε είναι πολύ υγιεινά και διατηρούν όλη τη γεύση τους! Αν τα συνδυάσουμε μάλιστα με μία εξωτική σάλτσα τεριγιάκι ή σάλτσα γλυκού τσίλι, τότε το πιάτο αυτό θα ενθουσιάσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους σας.


Υλικά Συνταγής

700 γρ φρέσκο φιλέτο σολωμού
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι
1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
1 κουταλιά ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
2 φέτες του τόστ
1,5 κουταλάκι αλάτι
λίγο πιπέρι
ξύσμα από μισό λεμόνι
σάλτσα τεριγιάκι

Κεφτεδάκια Σολωμού

Εκτέλεση Συνταγής

Καθαρίζουμε καλά το φιλέτο του σολωμού από τα κόκαλα και την πέτσα του και το τεμαχίζουμε.

Με έναν πολυκόφτη multi θρυμματίζουμε το ψωμί του τοστ.

Προσθέτουμε στο multi τον σολωμό, το ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την σάλτσα τεριγιάκι.

Κεφτεδάκια Σολωμού

Χτυπάμε καλά για να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και ο αρωματικός κιμάς σολωμού είναι σχεδόν έτοιμος.

Κεφτεδάκια Σολωμού

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15-20 λεπτά ώστε να σφίξει ο κιμάς του σολωμού.

Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε με λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί.

Ψήνουμε στους 175°C για 15 λεπτά στον αέρα.

Κεφτεδάκια Σολωμού

Τα απολαμβάνουμε σκέτα ή καλύτερα με σάλτσα τεριγιάκι στα κεφτεδάκια και τα συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.

Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και γραφτείτε στο newsletter για να λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!

Κεφτεδάκια Σολωμού

Κεφτεδάκια Σολωμού

Δείτε ακόμα

0 comments

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *