Κολοκυθοανθοί Ομελέτα

By 5/10/2016 03:43:00 μ.μ. , , ,

Κολοκυθοανθοί Ομελέτα

Αν βρείτε φρέσκους κολοκυθοανθούς μπορείτε να φτιάξετε πολλές και νόστιμες συνταγές. Συνήθως όμως οι περισσότερες απαιτούν αρκετό χρόνο και ήθελα μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που μπορούν όλοι να ετοιμάσουν αλλά και να απολάυσουν. 

Κάπως έτσι λοιπόν ετοίμασα μία ομελέτα με κολοκυθοανθούς και κάπαρη! 

Υλικά Συνταγής

- 10 κολοκυθοανθούς
- 4-5 μεγάλα αυγά
- 2 κουταλάκια κάπαρη
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι

Κολοκυθοανθοί Ομελέτα

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά αφαιρούμε με προσοχή τους στήμονες από τους κολοκυθοανθούς.

Κολοκυθοανθοί Ομελέτα

Σε ένα τηγάνι κατάλληλο για φούρνο προσθέτουμε ελαιόλαδο και θερμαίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Το ελαιόλαδο θέλουμε ίσα ίσα να καλύπτει την επιφάνεια του τηγανιού. 

Με προσοχή τοποθετούμε τους κολοκυθοανθούς και σοτάρουμε ελαφριά μέχρι να μαλακώσουν. 

Κολοκυθοανθοί Ομελέτα

Αν χρειαστεί τους γυρνάμε πλευρά και ελέγχουμε να έχει μαλακώσει το κάτω μέρος τους, που είναι πιο χοντρό. 

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με λίγο αλάτι και τα προσθέτουμε μαζί με την κάπαρη στο τηγάνι.

Tip: προσοχή, πρέπει να έχετε ξεπλύνει καλά την κάπαρη με νερό γιατί είναι πολύ αλμυρή. 

Περιμένουμε λίγα λεπτά να αρχίσει να σταθεροποιείται στα πλάγια και τοποθετούμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 200 ºC για 10 λεπτά. 

Tip: στον φούρνο μπαίνουν μόνο τα μεταλλικά τηγάνια που δεν έχουν πλαστικά μέρη. 

Αφαιρούμε την ομελέτα με τους κολοκυθοανθούς από τον φούρνο και την σερβίρουμε προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω. 

Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και γραφτείτε στο newsletter για να λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!

Κολοκυθοανθοί Ομελέτα

Κολοκυθοανθοί Ομελέτα

Κολοκυθοανθοί Ομελέτα

Δείτε ακόμα

0 comments

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *