Τσιπούρα στη λαδόκολλα

By 4/16/2016 10:43:00 π.μ. , ,

Τσιπούρα στη Λαδόκολα

Η τσιπούρα είναι οικονομικό και νόστιμο ψάρι που μπορείτε να βρείτε εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου. Η συνταγή αυτή είναι από τις πιο εύκολες και γρήγορες που έχω δοκιμάσει για ψητή τσιπούρα στον φούρνο και σίγουρα η πιο ζουμερή, γιατί κρατάει τους χυμούς από τα εσπεριδοειδή και τα ντοματίνια.

Υλικά Συνταγής

- 1 τσιπούρα 400-500 γρ
- 1 πορτοκάλι
- 1 λεμόνι
- λίγα ντοματίνια
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι

Τσιπούρα στη Λαδόκολα

Εκτέλεση Συνταγής

Καθαρίζουμε το ψάρι, το πλένουμε καλά και χαράζουμε τις πλευρές του σε 2-3 μέρη.

Αλατοπιπερώνουμε ελαφριά τις δύο πλευρές του και την κοιλιά του και το τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα. 

Από πάνω τοποθετούμε λεπτές φέτες λεμονιού και πορτοκαλιού. 

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, τα προσθέτουμε και τελειώνουμε με πολύ λίγο ελαιόλαδο. 

Τσιπούρα στη Λαδόκολα

Κλείνουμε τη λαδόκολλα καλά ώστε να κρατήσουμε τους ατμούς και τα υγρά καθώς θα ψήνεται το ψάρι. 

Tip: αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο φρέσκο δενδρολίβανο ή άλλα αρωματικά. 

Τοποθετούμε το ψάρι με τη λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 200 °C στον αέρα για 15-20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο. 

Σερβίρουμε την τσιπούρα μαζί με τα εσπεριδοειδή, τα ντοματίνια και τον ζωμό που κρύβει όλη τη νοστιμιά! 

Συνοδέψτε το με δροσερό λευκό ή ροζέ κρασί και καλή σας απόλαυση. 

Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και γραφτείτε στο newsletter μου για να λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου.

Τσιπούρα στη Λαδόκολα

Τσιπούρα στη Λαδόκολα

Δείτε ακόμα

0 comments

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *