Μαρμελάδα Φράουλα

By 4/03/2016 10:47:00 μ.μ. , ,

Μαρμελάδα Φράουλα

Η σπιτική μαρμελάδα φράουλας δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο! Αν βρείτε φρέσκες ώριμες φράουλες είναι μία καλή ευκαιρία να φτιάξετε την πιο αρωματική μαρμελάδα.

Στις περισσότερες μαρμελάδες η αναλογία ζάχαρης - φρούτου είναι 70% ζάχαρη ή και παραπάνω σε σχέση με το βάρος του φρούτου. Προσωπικά δεν προτιμώ πολύ γλυκές τις μαρμελάδες και θέλω να καταλαβαίνω περισσότερο το φρέσκο φρούτο, οπότε χρησιμοποιώ μόνο 50% ζάχαρη. Βέβαια με λιγότερη ζάχαρη, διατηρείται λιγότερο, οπότε φτιάχνω μικρότερες ποσότητες και απολαμβάνω την αγαπημένη μου μαρμελάδα φρέσκια όποτε θέλω.


Υλικά Συνταγής

- 500 γρ φρέσκες φράουλες
- 250 γρ λευκή ζάχαρη
- 2 κουταλάκια φρέσκο χυμό λεμόνι

Φράουλες

Εκτέλεση Συνταγής

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες, κόβουμε το κοτσανάκι τους και τις ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Τοποθετούμε τα κομματάκια της φράουλας σε μία μικρή κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και βράζουμε για 25 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Λίγο πριν την βγάλουμε προσθέτουμε και τον χυμό από το λεμόνι.

Μαρμελάδα Φράουλα

Μαρμελάδα Φράουλα

Μαρμελάδα Φράουλα

Μόλις έχει δέσει η μαρμελάδα, την μεταφέρουμε ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα, τα σφραγίζουμε καλά, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Μόλις ανοίξουμε ένα βάζο, το διατηρούμε μετά στο ψυγείο.

Δείτε εδώ και τη συνταγή για την πιο απολαυστική και νηστίσιμη Πάστα Φλώρα Φράουλα.

Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram ή το Facebook και γραφτείτε στο newsletter μου για να λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου.

Μαρμελάδα Φράουλα

Δείτε ακόμα

0 comments

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *