Ατομική τάρτα με σφολιάτα, αυγό και μπέικον

By 12/05/2015 11:35:00 μ.μ. ,

Ατομική τάρτα με σφολιάτα, αυγό και μπέικον / Pastry puff tart with egg and bacon

Δοκιμάστε το πιο απλό και νόστιμο πρωινό που μπορείτε να ετοιμάσετε σε πολύ λίγο χρόνο.

Υλικά Συνταγής 

- 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας
- 100 γρ τριμμένη μοτσαρέλα
- λίγα ντοματίνια. Μπορείτε να προσθέσετε και επιπλέον λαχανικά της επιλογής σας, όπως πιπεριά και μανιτάρια
- 4 αυγά
- 4 φέτες μπέικον
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Ατομική τάρτα με σφολιάτα, αυγό και μπέικον / Pastry puff tart with egg and bacon

Απλώνουμε σε μία επιφάνεια τη σφολιάτα και την κόβουμε σε 4 ίσα μέρη.

Ατομική τάρτα με σφολιάτα, αυγό και μπέικον / Pastry puff tart with egg and bacon

Σε κάθε κομμάτι διπλώνουμε περιμετρικά την σφολιάτα κατά 1 εκατοστό.

Ατομική τάρτα με σφολιάτα, αυγό και μπέικον / Pastry puff tart with egg and bacon

Αρχικά ρίχνουμε το τυρί σε κάθε κομμάτι και στη συνέχεια τα κομμένα ντοματίνια και το μπέικον.

Με προσοχή τοποθετούμε ένα αυγό στο κέντρο κάθε τάρτας και τελειώνουμε με λίγο ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

Ατομική τάρτα με σφολιάτα, αυγό και μπέικον / Pastry puff tart with egg and bacon

Ψήνουμε τις τάρτες πάνω σε λαδόκολλα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για 20 λεπτά.

Tip: είναι πιο εύκολο αν "στήσετε" τις σφολιάτες σας απευθείας μέσα στο ταψί με τη λαδόκολλα. Αν προτιμάτε το αυγό μελάτο να το προσθέσετε στα τελευταία 10-12 λεπτά και όχι από την αρχή.

Για να μαθέτε πρώτοι ότι νεότερο, γραφτείτε στο newsletter μας!

Ατομική τάρτα με σφολιάτα, αυγό και μπέικον / Pastry puff tart with egg and bacon

Ατομική τάρτα με σφολιάτα, αυγό και μπέικον / Pastry puff tart with egg and bacon

Δείτε ακόμα

0 comments

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *