Λαβράκι στο φούρνο γεμιστό με Μαϊντανό και Σκόρδο

By 12/18/2015 04:59:00 μ.μ. , , ,

Λαβράκι στο φούρνο γεμιστό με Μαϊντανό και Σκόρδο / Stuffed Seabass with parsley and garlic

Το λαβράκι είναι ένα οικονομικό και νόστιμο ψάρι, που εύκολα και γρήγορα μπορεί να γίνει απολαυστικό, αν ακολουθήσετε αυτή την συνταγή. Τα αρωματικά που έχω χρησιμοποιήσει είναι ενδεικτικά και αρκεί η φαντασία σας για να ετοιμάσετε το δικό σας ελαφρύ γεύμα για βράδυ ή μεσημέρι.

Υλικά Συνταγής 

- 2 λαβράκια καθαρισμένα των 450-500 γρ
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
- λίγη ρίγανη
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
- λίγες γαλλικές πατάτες
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση Συνταγής

Λαβράκι στο φούρνο γεμιστό με Μαϊντανό και Σκόρδο / Stuffed Seabass with parsley and garlic

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.

Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τα σκόρδα, τα ανακατεύουμε μαζί με τον μαϊντανό, λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και δημιουργούμε τη γέμιση μας.

Γεμίζουμε τα λαβράκια με το μείγμα και μετά αλατοπιπερώνουμε καλά τα ψάρια από τις 2 πλευρές εξωτερικά.

Προσθέτουμε λίγη ρίγανη και ψήνουμε στο grill του φούρνου σε ψηλή σχάρα, από 8 λεπτά σε κάθε πλευρά. Αν έχετε bbq το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη καλύτερο!

Λαβράκι στο φούρνο γεμιστό με Μαϊντανό και Σκόρδο / Stuffed Seabass with parsley and garlic

Λαβράκι στο φούρνο γεμιστό με Μαϊντανό και Σκόρδο / Stuffed Seabass with parsley and garlic

Λαβράκι στο φούρνο γεμιστό με Μαϊντανό και Σκόρδο / Stuffed Seabass with parsley and garlic

Παράλληλα με τα λαβράκια, προχωράμε με την ζεστή πατατοσαλάτα.

Βράζουμε λίγες γαλλικές πατάτες σε αλατισμένο νερό.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε λίγο από τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες και είναι έτοιμες, τις κόβουμε στη μέση και τις ανακατεύουμε ζεστές με το μείγμα του μαϊντανού. Επειδή είναι ζεστές οι πατάτες, θα απορροφήσουν λίγο από το αρωματισμένο λάδι με τον μαϊντανό και θα γίνουν πολύ νόστιμες!



Τις σερβίρουμε μαζί με τα λαβράκια και τα απολαμβάνουμε όλα μαζί ζεστά.

Tip: ανοίξτε τα λαβράκια με προσοχή, αφαιρέστε το κεντρικό κόκκαλο και απλώστε την πάστα του μαϊντανού στο ψάρι για να πάει η γεύση παντού. Αν επιθυμείτε, προσθέστε μόνο λίγο φρέσκο λεμόνι, χωρίς λάδι.

Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, γραφτείτε στο newsletter εδώ!

Λαβράκι στο φούρνο γεμιστό με Μαϊντανό και Σκόρδο / Stuffed Seabass with parsley and garlic

Δείτε ακόμα

0 comments

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *