Γαλοπούλα Wellington με Κάστανα και Κράνμπερι

By 12/20/2015 01:06:00 μ.μ. , , , ,

Γαλοπούλα Γεμιστή Wellington με Κάστανα και Κράνμπερι

Η συνταγή για Γαλοπούλα Wellington με Κάστανα και Κράνμπερι είναι κατάλληλα για εορταστικά τραπέζια με ειδικά για τα Χριστούγεννα καθώς θέλει πολύ λιγότερο χρόνο από ολόκληρη τη γαλοπούλα γεμιστή. Αν θέλετε λοιπόν κάτι εντυπωσιακό για το γιορτινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας, η Γαλοπούλα Wellington με Κάστανα και Κράνμπερι είναι η συνταγή που ψάχνατε.

Υλικά Συνταγής 

800 γρ στήθος γαλοπούλας
50 γρ αποξηραμένα κράνμπερι
50 γρ βρασμένα κάστανα
100 γρ Γαλλικό τυρί μπρι
1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας
5-6 φέτες προσούτο
1 κρόκο αυγού
flakes αλατιού ή ημίχοντρο αλάτι
αλάτι
πιπέρι


Υλικά για συνταγή Γαλοπούλας Wellington με Κάστανα και Κράνμπερι

Εκτέλεση Συνταγής

Το πρώτο βήμα είναι να ανοίξουμε τη γαλοπούλα καλά για το ρολό.

Απλώνουμε το στήθος γαλοπούλας σε μία επιφάνεια μεμβράνη και το κόβουμε όσο πιο λεπτό μπορούμε έτσι ώστε να αποκτήσουμε ένα πλατύ και λεπτό κομμάτι.

Από πάνω τοποθετούμε μία δεύτερη μεμβράνη και χτυπάμε το φιλέτο για να απλώσει.

Η γαλοπούλα θα πρέπει να έχει παραλληλόγραμμο σχήμα για να βγει ομοιόμορφο το ρολό.

Tip: για να πετύχουμε το τέλειο σχήμα, αφού απλώσουμε τη γαλοπούλα, κόβουμε τα κομμάτια που προεξέχουν και τα προσθέτουμε σε άλλα σημεία που έχουμε κενά. Μην σας ανησυχεί ότι δεν θα είναι ενιαίο γιατί όταν γίνει ρολό και ψηθεί θα κολλήσουν όλα μεταξύ τους.

Κόβουμε το μπρι σε φέτες πάχους 0,5 εκατωστού περίπου.

Αλατοπιπερώνουμε τη γαλοπούλα και μετά απλώνουμε κατά μήκος το μπρι και από πάνω τα κράνμπερι.

Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε τα κάστανα και τα προσθέτουμε και αυτά πάνω από το μπρι.

Εκτέλεση της συνταγής για Ρολό Γαλοπούλας Wellington με Κάστανα και Κράνμπερι

Με προσοχή σηκώνουμε τη μία πλευρά της γαλοπούλας με τη μεμβράνη και σφίγγουμε όσο μπορούμε το ρολό, χωρίς να τυλίξουμε την μεμβράνη στο εσωτερικό του wellington γαλοπούλας.

Πιάνουμε τις 2 άκρες της μεμβράνης και τυλίγουμε το ρολό προς τη μία κατεύθυνση πάνω στον πάγκο, σχηματίζοντας μια καραμέλα. Επαναλαμβάνουμε την κίνηση αυτή αρκετά, μέχρι να σφίξει αρκετά και δένουμε τις άκρες με κόμπο.

Tip: πολλές φορές εγκλωβίζεται μέσα στη μεμβράνη αέρας και δημιουργεί κενά μεταξύ της με το ρολό, οπότε με ένα μυτερό μαχαίρι κάνουμε μικρές τρύπες σε 2-3 σημεία ώστε όσο τυλίγετε το ρολό να φεύγει ο αέρας.

Προετοιμασία της Γαλοπούλας Wellington με Κάστανα και Κράνμπερι

Τοποθετούμε τη Γαλοπούλα Wellington με Κάστανα και Κράνμπερι για 15' στην κατάψυξη για να σφίξει.

Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης σε μία επιφάνεια και τοποθετούμε από πάνω 1 φύλλο σφολιάτας και σε σειρά 5-6 φέτες προσούτο. Οι φέτες του προσούτο πρέπει να είναι τόσες ώστε να καλύπτουν το μήκος από το ρολό.

Βγάζουμε το ρολό γαλοπούλας από την κατάψυξη, αφαιρούμε τη μεμβράνη και το τοποθετούμε πάνω από το προσούτο.

Τύλιγμα του ρολού για την Γαλοπούλα Wellington με Κάστανα και Κράνμπερι

Τυλίγουμε τη σφολιάτα και κλείνουμε της άκρες διπλώνοντας τη ζύμη που περισσεύει.

Όπως και πριν, δημιουργούμε μία "καραμέλα" και την βάζουμε πάλι για 10' στην κατάψυξη με τη μεμβράνη.

Απλώνουμε σε ένα ταψί μία λαδόκολλα και τοποθετούμε τη Γαλοπούλα Wellington με Κάστανα και Κράνμπερι στο κέντρο της.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κρόκο του αυγού με 1 κγ νερό και αλείφουμε το Wellington Γαλοπούλας.

Με την ανάποδη μεριά ενός μαχαιριού σχηματίζουμε γραμμές στο ρολό και πασπαλίζουμε από πάνω λίγα flakes αλατιού ή λίγο ημίχοντρο αλάτι.

Η Γαλοπούλα Wellington με Κάστανα και Κράνμπερι είναι έτοιμη για ψήσιμο στον φούρνο

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 200 °C για 10 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 175 °C και ψήνουμε για άλλα 40-45 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρώμα η ζύμη μας και να ψηθεί καλά η γαλοπούλα.

Αφαιρούμε από τον φούρνο το Wellington Γαλοπούλας και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά πριν το κόψουμε.

Ψημένη Γαλοπούλα Wellington με Κάστανα και Κράνμπερι

Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε το Wellington  Γαλοπούλας σε φέτες πάχους 2 εκατοστών.

Σερβίρουμε τη Γαλοπούλα Wellington με Κάστανα και Κράνμπερι με λίγη φρέσκια ρόκα ή άλλη σαλάτα της αρεσκείας μας.

Συνοδέψτε το με ένα απολαυστικό Χριστουγεννιάτικο ρύζι με κουκουνάρι, ρόδι, cranberries και φυστίκια Αιγίνης ή μία ξεχωριστή πατατοσαλάτα με μπέικον και μπρόκολο.

Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, γραφτείτε στο newsletter εδώ!

Γαλοπούλα Γεμιστή Wellington

Δείτε ακόμα

0 comments

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *