Γαλοπούλα γεμιστή Wellington

By 12/20/2015 01:06:00 μ.μ. , , ,

Γαλοπούλα Γεμιστή Wellington

Το Wellington με γαλοπούλα είναι ένα εκπληκτικό και ξεχωριστό πιάτο για τις γιορτές και θέλει πολύ λιγότερο χρόνο από ολόκληρη τη γαλοπούλα. Αν θέλετε λοιπόν κάτι εντυπωσιακό για το γιορτινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας, αυτή είναι η συνταγή που ψάχνατε.

Υλικά Συνταγής 

- 700 γρ στήθος γαλοπούλας
- 50 γρ αποξηραμένα κράνμπερι
- 50 γρ βρασμένα κάστανα
- λίγο Γαλλικό τυρί μπρι
- 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας
- 4-5 φέτες προσούτο
- 1 κρόκο αυγού
- flakes αλατιού ή ημίχοντρο αλάτι
- αλάτι
- πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Γαλοπούλα Γεμιστή Wellington

Την γαλοπούλα θα πρέπει να την έχουμε βγάλει από το ψυγείο για μισή ώρα, για να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Το πρώτο βήμα είναι να ανοίξουμε τη γαλοπούλα καλά για το ρολό.

Απλώνουμε σε μία επιφάνεια μεμβράνη και αρχικά κόβουμε την γαλοπούλα όσο πιο λεπτή μπορούμε.

Γαλοπούλα Γεμιστή Wellington

Από πάνω τοποθετούμε πάλι μεμβράνη και χτυπάμε το φιλέτο για να απλώσει.

Γαλοπούλα Γεμιστή Wellington

Η γαλοπούλα θα πρέπει να έχει παραλληλόγραμμο σχήμα για να βγει ομοιόμορφο το ρολό.

Tip: για να πετύχουμε το τέλειο σχήμα, αφού απλώσουμε τη γαλοπούλα, κόβουμε τα κομμάτια που προεξέχουν και τα προσθέτουμε σε άλλα σημεία που έχουμε κενά. Μην σας ανησυχεί ότι δεν θα είναι ενιαίο γιατί όταν γίνει ρολό και ψηθεί θα κολλήσουν όλα μεταξύ τους.

Πρώτα από όλα αλατοπιπερώνουμε τη γαλοπούλα και μετά απλώνουμε 1 στρώμα από το τυρί και από πάνω τα cranberries.

Γαλοπούλα Γεμιστή Wellington

Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε τα κάστανα και τα προσθέτουμε και αυτά πάνω από το τυρί.

Γαλοπούλα Γεμιστή Wellington

Με προσοχή σηκώνουμε τη μία πλευρά της γαλοπούλας με τη μεμβράνη και σφίγγουμε όσο μπορούμε το ρολό.

Γαλοπούλα Γεμιστή Wellington

Συνεχίζουμε το τύλιγμα, συκώνοντας την μεμβράνη για να μην τυλίξουμε μέρος της στο ρολό.

Γαλοπούλα Γεμιστή Wellington

Το επόμενο στάδιο είναι πολύ σημαντικό για να έχουμε ένα καλοσχηματισμένο ρολό.

Πιάνουμε τις 2 άκρες της μεμβράνης και τυλίγουμε το ρολό προς τα μία κατεύθυνση πάνω στον πάγκο. Επαναλαμβάνουμε την κίνηση αυτή αρκετά, μέχρι να σφίξει αρκετά και να σχηματιστεί μια "καραμέλα" και δένουμε τις άκρες με κόμπο.

Tip: πολλές φορές εγκλωβίζεται μέσα στη μεμβράνη αέρας και δημιουργεί κενά μεταξύ της με το ρολό, οπότε με ένα μυτερό μαχαίρι κάντε μικρές τρύπες σε 2-3 σημεία ώστε όσο τυλίγετε το ρολό, να φεύγει ο αέρας.

Γαλοπούλα Γεμιστή Wellington

Τοποθετούμε το ρολό για 10' στην κατάψυξη για να σφίξει.

Παράλληλα απλώνουμε πάλι μεμβράνη σε μία επιφάνεια και τοποθετούμε από πάνω 1 φύλλο σφολιάτας και σε σειρά 4 φέτες προσούτο, έτσι ώστε να καλύπτει μερικά η μία την άλλη. Οι φέτες του προσούτο πρέπει να είναι τόσες ώστε να καλύπτουν το μήκος από το ρολό.

Βγάζουμε το ρολό από την κατάψυξη, αφαιρούμε τη μεμβράνη και το τοποθετούμε πάνω από το προσούτο.

Γαλοπούλα Γεμιστή Wellington

Τυλίγουμε τη σφολιάτα και κλείνουμε της άκρες διπλώνοντας τη ζύμη πιου περισεύει.

Όπως και πριν, δημιουργούμε μία "καραμέλα" και την βάζουμε πάλι για 10' στην κατάψηξη με τη μεμβράνη.

Γαλοπούλα Γεμιστή Wellington

Μόλις βγάλουμε το ρολό από την κατάψυξη θα πρέπει να έχει ένα ενιαίο και όμορφο σχήμα, όπως παρακάτω.

Γαλοπούλα Γεμιστή Wellington

Απλώνουμε σε ένα ταψί μία λαδόκολλα και τοποθετούμε το ρολό στο κέντρο της.

Σε ένα μπλωλ ανακατεύουμε τον κρόκο του αυγού με λίγο νερό και το αλλοίφουμε από πάνω.

Με την ανάποδη μεριά ενός μαχαιριού σχηματίζουμε γραμμές στο ρολό και πασπαλίζουμε από πάνω λίγα flakes αλατιού ή λίγο ημίχοντρο αλάτι.

Γαλοπούλα Γεμιστή Wellington

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 200 °C για 10 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 175 °C και ψήνουμε για άλλα 40-45 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρώμα η ζύμη μας.

Το αφαιρούμε από τον φούρνο το Ουέλινγκτον και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά πριν το κόψουμε.

Γαλοπούλα Γεμιστή Wellington

Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε το wellington γαλοπούλας σε φέτες πάχους 2 εκατοστών.

Στολίζουμε με λίγο ρόδι και σερβίρουμε.

Συνοδέψτε το με ένα απολαυστικό Χριστουγεννιάτικο ρύζι με κουκουνάρι, ρόδι, cranberries και φυστίκια Αιγίνης ή μία ξεχωριστή πατατοσαλάτα με μπέικον και μπρόκολο.

Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, γραφτείτε στο newsletter εδώ!

Γαλοπούλα Γεμιστή Wellington

Γαλοπούλα Γεμιστή Wellington

Δείτε ακόμα

0 comments

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *