Ταλιάτα Μοσχαρίσια με Παρμεζάνα

By 11/21/2015 07:56:00 μ.μ. , ,

Μοσχαρίσια Σπαλομπριζόλα Ταλιάτα με Σαλάτα και Παρμεζάνα / Beef Italian Tagliata with salad and parmesan

Το απόλυτο πιάτο για όσους λατρεύουν το μοσχάρι μέτρια ψημένο είναι η Ιταλική Ταλιάτα! Αξίζει λοιπόν να το δοκιμάσετε και να το μοιραστείτε με φίλους σας, μαζί με ένα καλό κρασί.

Υλικά Συνταγής

- 800-1.000 γρ σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια
- ανάμικτη φρέσκια πράσινη σαλάτα
- κρέμα μπαλσάμικο με σύκο ή απλή
- παρμεζάνα Reggiano
- πολύχρωμα Ντοματίνια
- ελαιόλαδα
- σάλτσα Μπεαρνέζ (προαιρετικά)
- flakes αλατιού με άρωμα λεμόνι

Εκτέλεση Συνταγής

Μοσχαρίσια Σπαλομπριζόλα Ταλιάτα με Σαλάτα και Παρμεζάνα / Beef Italian Tagliata with salad and parmesan

Το πιο σημαντικό για την επιτυχία αυτής της συνταγής, είναι η σωστή επιλογή του κρέατος.

Θα πρέπει να ζητήσετε από τον κρεοπώλη σας να σιτέψει αρχικά τις μπριζόλες και μόλις τις παραλάβετε να τις κόψει σε 2-3 δάχτυλα πάχος.

Σημαντικό είναι κατά το ψήσιμο να μην προσθέσετε τίποτα στο κρέας και ειδικά αλάτι, για να μην στεγνώσει.

Θερμαίνουμε πολύ καλά το bbq και σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε την μπριζόλα.

Την ψήνουμε για 8-10 λεπτά ανά πλευρά και μετά την αφήνουμε σε ένα ξύλο για 10 λεπτά πριν την κόψουμε.

Ανακατεύουμε τη σαλάτα με λίγο ελαιόλαδο και τα ντοματίνια και την σερβίρουμε δίπλα στην μπριζόλα μαζί με τα κομμάτια της παρμεζάνας.

Η μοσχαρίσια ταλιάτα μας είναι σχεδόν έτοιμη για να την απολαύσουμε. Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρέας μας και προσθέτουμε από πάνω λίγο αρωματικό αλάτι ή την σάλτσα της αρεσκείας μας.

Για να μαθέτε πρώτοι ότι νεότερο, γραφτείτε στο newsletter μας!

Δείτε ακόμα

0 comments

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *