Ανοιχτό Σουβλάκι Κοτόπουλο

By 11/03/2015 01:30:00 μ.μ. ,

 Ανοιχτό Σουβλάκι Κοτόπουλο /  Open Chicken Souvlaki

Θέλετε ένα ελαφρύ πιάτο με κοτόπουλο αλλά λαχταράτε και ένα σουβλάκι;

Μπορείτε να τα συνδυάσετε και να φτιάξετε με λίγη φαντασία και καλά υλικά, το πιο γευστικό και αρωματικό ανοιχτό σουβλάκι κοτόπουλο.

Υλικά συνταγής

Υλικά για το κοτόπουλο
- 1 στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα
- 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
- 1/3 κουταλάκι σκόνη σκόρδο
- 1/3 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι
- 1/3 κουταλάκι κουρκουμά (κιτρινόριζα)
- λίγο φρέσκο πιπέρι
- λίγο αλάτι

Επιπλέον Υλικά
- ντοματίνια βελανίδια
- γιαούρτι στραγγιστό 2%
- φρέσκο μαϊντανό
- κρέμα από ξύδι balsamico
- πίτες για σουβλάκια

Εκτέλεση συνταγής

Ξεκινάμε με το μαρινάρισμα του κοτόπουλου. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπωλ όλα τα υλικά, εκτός από το αλάτι.

Tip: Αν προσθέσετε στο τέλος του ψησίματος το αλάτι, το κοτόπουλο θα γίνει πιο ζουμερό και δεν θα στεγνώσει. 

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το στήθος κοτόπουλου, απομακρύνοντας όλη την υγρασία. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το μείγμα ώστε να πάει παντού και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα να μαριναριστεί. 

Σε αυτό το διάστημα πλένουμε τα ντοματίνια, τα κόβουμε στη μέση και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό μας. 

Ψήνουμε το κοτόπουλο στο BBQ ή σε τηγάνι grill, μέχρι να ψηθεί καλά. Εναλλακτικά μπορούμε να το ψήσουμε και στο γκριλ του φούρνο μας. 

Λίγο πριν ετοιμαστεί το κοτόπουλο, ζεστάνουμε σε ένα τηγάνι τις πίτες για τα σουβλάκια, χωρίς να προσθέσουμε λάδι και προχωράμε στο τελικό στήσιμο. 

Στήσιμο πιάτου

Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο πιάτο μια ζέστη πίτα. 

Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και το βάζουμε στη μισή επιφάνεια της πίτας. 

Δίπλα του προσθέτουμε λίγες κουταλιές γιαούρτι και μετά τα ντοματίνια. 

Τελειώνουμε με την κρέμα balsamico πάνω από τα ντοματίνια και ψιλοκομμένο μαϊντανό στο γιαούρτι μας.

Για να μαθέτε πρώτοι ότι νεότερο, γραφτείτε στο newsletter μας!

 Ανοιχτό Σουβλάκι Κοτόπουλο /  Open Chicken Souvlaki

Δείτε ακόμα

0 comments

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *