Ριζότο με Παντζάρια

By 11/28/2015 02:55:00 μ.μ. , , ,

Ριζότο με Παντζάρια / Beetroot Risotto

Οι γιορτές πλησιάζουν και ετοιμάζουμε Χριστουγεννιάτικες συνταγές που ξεχωρίζουν.
Η παρακάτω συνταγή για ριζότο είναι πολύ εύκολη και θα δώσει χρώμα στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας.

Υλικά Συνταγής

- 200 γρ ρύζι για ριζότο Arborio ή Carnaroli
- 500 γρ φρέσκα παντζάρια
- 200 γρ ζωμό από τα παντζάρια
- 1 κρεμμύδι
- 100 γρ λευκό κρασί
- 600 γρ ζωμό κοτόπουλου
- 30 γρ τυρί παρμεζάνα
- 50 γρ βούτυρο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Ριζότο με Παντζάρια / Beetroot Risotto

Το πρώτο βήμα είναι να ετοιμάσουμε τα παντζάρια, οπότε τα καθαρίζουμε και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν σε αλατισμένο νερό.

Μόλις είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από το νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο ώστε να μειωθεί και να κρατήσουμε περίπου 200 γραμμάρια από τον ζωμό τους.

Tip: αν δεν έχετε χρόνο μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα βρασμένα παντζάρια και να κρατήσετε τον χυμό που έχουν στην συσκευασία τους.

Στη συνέχεια κόβουμε σε μικρά κυβάκια 100 γραμμάρια από τα παντζάρια και τα υπόλοιπα 400 τα πολτοποιούμε σε έναν πολυκόφτη multi.

Ριζότο με Παντζάρια / Beetroot Risotto

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να αποκτήσει λίγο χρώμα. Θα χρειαστεί 2-3 λεπτά.

Tip: το μυστικό στο ριζότο είναι το καλό και συνεχές ανακάτεμα και μπορείτε να το κάνετε καλά με μία σπάτουλα σιλικόνης

Ριζότο με Παντζάρια / Beetroot Risotto

Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί.

Προσθέτουμε ένα μέρος του ζωμού, ώστε να καλύψουμε ίσα ίσα το ρύζι και χαμηλώνουμε σε μέτρια τη θερμοκρασία.

Για τα επόμενα 10 λεπτά, προσθέτουμε σε μικρές δόσεις τον ζωμό και ανακατεύουμε το ριζότο για να μην κολλήσει.

Ριζότο με Παντζάρια / Beetroot Risotto

Στα επόμενα 5 λεπτά προσθέτουμε τον ζωμό από τα παντζάρια και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.

Ριζότο με Παντζάρια / Beetroot Risotto

Στα τελευταία λεπτά δοκιμάζουμε το ριζότο ώστε να είναι al dente, προσθέτουμε τα πολτοποιημένα παντζάρια και τα ενσωματώνουμε.

Ριζότο με Παντζάρια / Beetroot Risotto

Αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και τελειώνουμε το πιάτο με το βούτυρο και την παρμεζάνα.  Ανακατεύουμε και το δοκιμάζουμε για να προσθέσουμε λίγο πιπέρι και αν χρειάζεται αλάτι.

Ριζότο με Παντζάρια / Beetroot Risotto

Ριζότο με Παντζάρια / Beetroot Risotto

Αφήνουμε το ριζότο 2 λεπτά να ξεκουραστεί, προσθέτουμε τα κυβάκια από το παντζάρι και σερβίρουμε.

Για να μαθέτε πρώτοι ότι νεότερο, γραφτείτε στο newsletter μας!

 Ριζότο με παντζάρια / Beetroot risotto

Δείτε ακόμα

0 comments

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *