Ψαρονέφρι στο φούρνο τυλιχτό με Μπέϊκον

By 11/18/2015 11:00:00 μ.μ. , ,

Καραμελωμένο Χοιρινό Ψαρονέφρι τυλιχτό με Μπέϊκον και Πατάτα πιρουνάτη / Pork Tenderloin Wrapped with bacon and Mashed Potatoes

Μπορεί ένα τόσο εντυπωσιακό και νόστιμο πιάτο να είναι και εύκολο; Μπορεί!

Δείτε τη συνταγή και θα καταλάβετε ότι με απλά βήματα μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας.


Υλικά Συνταγής

Υλικά για το ψαρονέφρι
- 1 μεγάλο φιλέτο χοιρινό ψαρονέφρι
- 8-10 φέτες μπέικον
- φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα ή γλυκιά
- 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για το γλάσο
- 2 κουταλιές μέλι θυμαρίσιο
- 1 κουταλιά λευκό ξύδι

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σάλτσα bbq για το γλάσο.

Υλικά για τις πιρουνάτες πατάτες
- 2-3 πατάτες για πουρέ
- φρέσκο μαϊντανό
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Προετοιμασία του χοιρινού


Καραμελωμένο Χοιρινό Ψαρονέφρι τυλιχτό με Μπέϊκον και Πατάτα πιρουνάτη / Pork Tenderloin Wrapped with bacon and Mashed Potatoes

Αρχικά αναμειγνύουμε τα μπαχαρικά και τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του χοιρινού.

Καραμελωμένο Χοιρινό Ψαρονέφρι τυλιχτό με Μπέϊκον και Πατάτα πιρουνάτη / Pork Tenderloin Wrapped with bacon and Mashed Potatoes

Σε μία επιφάνεια τοποθετούμε το μπέικον, ώστε η κάθε φέτα του να καλύπτει μέρος της άλλης.

Καραμελωμένο Χοιρινό Ψαρονέφρι τυλιχτό με Μπέϊκον και Πατάτα πιρουνάτη / Pork Tenderloin Wrapped with bacon and Mashed Potatoes

Τοποθετούμε στο κέντρο το χοιρινό και το τυλίγουμε με προσοχή.

Χρειάζεται προσοχή ώστε να καλυφθεί πλήρως και από άκρη σε άκρη.

Tip: για να διατηρήσουμε το σχήμα του και να μην ανοίξει, στερεώνουμε το μπέικον με λίγες οδοντογλυφίδες.

Καραμελωμένο Χοιρινό Ψαρονέφρι τυλιχτό με Μπέϊκον και Πατάτα πιρουνάτη / Pork Tenderloin Wrapped with bacon and Mashed Potatoes

Καραμελωμένο Χοιρινό Ψαρονέφρι τυλιχτό με Μπέϊκον και Πατάτα πιρουνάτη / Pork Tenderloin Wrapped with bacon and Mashed Potatoes

Ζεσταίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 170-180 °C και το ψήνουμε για 30 λεπτά.

Tip: τοποθετήστε το πάνω στην σχάρα του φούρνου σας για να ψηθεί ομοιόμορφα και από κάτω βάλτε ένα ταψί με λίγο νερό.

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά για το γλάσο και κάθε 5 λεπτά αλείφουμε το ρολό για να καραμελώσει, για τα επόμενα 15 λεπτά.

Συνολικά χρειάζεται 45 λεπτά για να είναι έτοιμο και το αφήνουμε να σταθεί σε μία πιατέλα για 5-10 λεπτά πριν το κόψουμε.

Καραμελωμένο Χοιρινό Ψαρονέφρι τυλιχτό με Μπέϊκον και Πατάτα πιρουνάτη / Pork Tenderloin Wrapped with bacon and Mashed Potatoes

Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χωρίς δοντάκια, το κοβουμε σε φέτες πάχους 2 εκατοστών.

Καραμελωμένο Χοιρινό Ψαρονέφρι τυλιχτό με Μπέϊκον και Πατάτα πιρουνάτη / Pork Tenderloin Wrapped with bacon and Mashed Potatoes

Προετοιμασια πιρουνάτης πατάτας

Πατάτα πιρουνάτη με μαϊντανό / Mashed potatoes with parsley

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με την φλούδα σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν ως το κέντρο τους.

Τις ξεφλουδίζουμε ζεστές και σε ένα μπωλ τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις ανακατεύουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και πιπέρι.

Μην τις λιώσετε τελείως ώστε να νιώθετε μικρά κομματάκια στον πουρέ.

Πατάτα πιρουνάτη με μαϊντανό / Mashed potatoes with parsley

Στήσιμο πιάτου

Σε ένα μεγάλο πιάτο τοποθετούμε ένα ατομικό στρογγυλό τσέρκι και προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας.

Δίπλα σερβίρουμε 3 φέτες από το ρολό του χοιρινού και πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον μαϊντανό.

Για να μαθέτε πρώτοι ότι νεότερο, γραφτείτε στο newsletter μας!

Καραμελωμένο Χοιρινό Ψαρονέφρι τυλιχτό με Μπέϊκον και Πατάτα πιρουνάτη / Pork Tenderloin Wrapped with bacon and Mashed Potatoes

Δείτε ακόμα

0 comments

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *