Κινέζικο Κοτόπουλο με Πορτοκάλι και Ρύζι Μπασμάτι

By 11/12/2015 01:16:00 μ.μ. ,


Κινέζικο Κοτόπουλο με Πορτοκάλι / Asian Chicken with Orange

Αν έχετε αδυναμία στην Ασιατική κουζίνα, τότε με απλές και γρήγορες συνταγές όπως αυτή, μπορείτε και την απολαμβάνετε συχνά στο σπίτι.

Υλικά Συνταγής

- 700 γρ φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
- 3 κουταλιές κορν φλάουρ
- χυμό από μισό πορτοκάλι
- ξύσμα από το μισό πορτοκάλι
- 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
- 4 κουταλιές σόγια
- 2 κουταλιές μέλι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- μαύρο σουσάμι (προαιρετικά)
- ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι
- αλάτι
- φρέσκο κρεμμυδάκι
- ρύζι μπασμάτι

Εκτέλεση Συνταγής

Κινέζικο Κοτόπουλο με Πορτοκάλι / Asian Chicken with Orange

Καθαρίζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Σε ένα μπωλ ή μια σακούλα τροφίμων, το ανακατεύουμε με το κορν φλάουρ και προσθέτουμε λίγο αλάτι και το πιπέρι.

Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

Σωτάρουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε γρήγορα για να μην κολλήσει.

Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε ξανά.

Κινέζικο Κοτόπουλο με Πορτοκάλι / Asian Chicken with Orange

Σβήνουμε με την σόγια και με τον χυμό από το πορτοκάλι.

Μόλις πάρουν μία βράση, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα και το μέλι και βράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.

Κινέζικο Κοτόπουλο με Πορτοκάλι / Asian Chicken with Orange

Παράλληλα βράζουμε το ρύζι σε μία άλλη κατσαρόλα.

Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το σουσάμι.

Κινέζικο Κοτόπουλο με Πορτοκάλι / Asian Chicken with Orange

Τέλος, κόβουμε σε λεπτές φέτες το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Σερβίρουμε σε μικρά μπωλάκια το ρύζι και από πάνω προσθέτουμε το κοτόπουλο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Για να μαθέτε πρώτοι ότι νεότερο, γραφτείτε στο newsletter μας!

Κινέζικο Κοτόπουλο με Πορτοκάλι / Asian Chicken with Orange

Δείτε ακόμα

0 comments

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *