Κοτόπουλο Πορτογαλίας Piri Piri

By 11/07/2015 02:00:00 μ.μ. ,

Κοτόπουλο Πορτογαλίας Piri Piri / Chicken Piri Piri

Το κοτόπουλο είναι σχετικά ουδέτερο σε γεύση και πάντα χρειαζόμαστε υλικά τα οποία θα το εμπλουτίσουν και θα το αναδείξουν.

Αν αγαπάτε τις διαφορετικές γεύσεις, με πλούσια αρώματα, τότε θα λατρέψετε το κοτόπουλο πίρι-πίρι!

Υλικά Συνταγής

- 1 κιλό βιολογικό κοτόπουλο σε κομμάτια
- 2-3 καυτερές πιπεριές Jalapenos (αν θέλετε να είναι αρκετά καυτερό προσθέστε άλλες 3)
- 2 κουταλιές λευκό ξίδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
- 5 κουταλιές ελαιόλαδο
- λίγο φρέσκο θυμάρι
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
- χυμό από μισό lime
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2 κουταλάκια αλάτι
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Κοτόπουλο Πορτογαλίας Piri Piri / Chicken Piri Piri

Αρχικά πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και καθαρίζουμε όσα χρειάζεται.

Τα βάζουμε όλα μαζί σε έναν πολυκόφτη multi και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.

Κοτόπουλο Πορτογαλίας Piri Piri / Chicken Piri Piri

Τα χτυπάμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μεταξύ τους και χωρίζουμε το μίγμα σε 2/3 και 1/3.

Κοτόπουλο Πορτογαλίας Piri Piri / Chicken Piri Piri

Το 1/3 το κρατάμε σε ένα μπωλάκι στο ψυγείο.

Τα 2/3 τα αναμιγνύουμε με το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπωλ και αφού τα ανακατέψουμε καλά, τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Αν θέλετε να το ετοιμάσετε την ίδια μέρα, φροντήστε να το αφήσετε να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Tip: Θα πρέπει κατά τη διάρκεια του μαριναρίσματος να ανακατεύετε τα κομμάτια για να πάει η σάλτσα παντού.

Κοτόπουλο Πορτογαλίας Piri Piri / Chicken Piri Piri

Πριν ψήσετε το κοτόπουλοι, θα πρέπει να το έχετε βγάλει για 1 ώρα από το ψυγείο, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ιδανικά ψήνουμε το κοτόπουλο στο BBQ ή εναλλακτικά στο grill του φούρνου, σε σκάλα λίγο πιο κάτω από τη μέση, για να μην αρπάξει.

Κοτόπουλο Πορτογαλίας Piri Piri / Chicken Piri Piri

Θα χρειαστούν ψήσιμο κοντά στα 40-50 λεπτά.

Για να ενισχύσουμε την γεύση του, 10 λεπτά πριν το τέλος, αλλοίφουμε τα κομμάτια με το 1/3 της μαρινάδας που έχουμε κρατήσει.

Σερβίρουμε με κρύα και δροσερά, πολύχρωμα ντοματίνια και λίγες φέτες lime.

Για να μαθέτε πρώτοι ότι νεότερο, γραφτείτε στο newsletter μας!

Κοτόπουλο Πορτογαλίας Piri Piri / Chicken Piri Piri

Δείτε ακόμα

0 comments

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *