Τιραμισού

By 10/14/2015 12:00:00 μ.μ. ,


Αυθεντικό Ιταλικό Tiramisu / Authentic Italian Tiramisu

Το τιραμισού είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά και συνηθίζω να το φτιάχνω σε μορφή τούρτας, σε γιορτές και ιδιαίτερες περιστάσεις.

Η συνταγή αυτή προέρχεται από μία οικογένεια στην Ρώμη και το αποτέλεσμα της είναι ένα tiramisu πιο ελαφρύ από τα συνηθισμένα.

Υλικά Συνταγής

- 1 πακέτο τυρί mascarpone 250 γρ
- 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ 200 γρ
- 1 φρέσκια βανίλια
- 5 κρόκους βιολογικών αυγών
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 150 ml καφέ espresso (περίπου 5-6 lungo espresso)
- κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση Συνταγής

Αυθεντικό Ιταλικό Tiramisu / Authentic Italian Tiramisu

Κόβουμε τη βανίλια κατά μήκος στη μέση και με το μαχαίρι αφαιρούμε προσεκτικά το εσωτερικό της.

Σε ένα μίξερ χτυπάμε καλά τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.

Αυθεντικό Ιταλικό Tiramisu / Authentic Italian Tiramisu

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μασκαρπόνε, τη βανίλια και το σφηνάκι με το κονιάκ και χτυπάμε ξανά.

Μόλις το μίγμα γίνει ομοιόμορφο, το βάζουμε στο ψυγείο για να διατηρηθεί κρύο.

Μετά χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσοχή να μην την χτυπήσετε πολύ και κόψει.

Αυθεντικό Ιταλικό Tiramisu / Authentic Italian Tiramisu

Τελευταίο βήμα για την κρέμα είναι να ενώσουμε τα δύο μίγματα.

Με προσοχή προσθέτουμε σιγά σιγά την σαντιγί στον μίγμα των αυγών.

Tip: κάνουμε ελαφριές και κυκλικές κινήσεις για να μην κόψει και μαλακώσει η σαντιγί μας.

Αυθεντικό Ιταλικό Tiramisu / Authentic Italian Tiramisu

Τοποθετούμε το στεφάνι της τούρτας σε μία πιατέλα και αρχίζουμε να προσθέτουμε ως βάση τα σαβαγιάρ, τα οποία έχουμε βουτήξει στον espresso.

Αυθεντικό Ιταλικό Tiramisu / Authentic Italian Tiramisu

Tip: για να μη μουσκέψουν πολύ τα μπισκότα και λιώσουν, τα βουτάμε για 1" από κάθε τους πλευρά στον καφέ, τον οποίο έχουμε βάλει σε ένα βαθύ πιάτο και τον έχουμε αφήσει να κρυώσει.

Όταν η βάση με τα μπισκότα έχει ολοκληρωθεί, αδειάζουμε από πάνω της τη μισή ποσότητα της κρέμας.

Αυθεντικό Ιταλικό Tiramisu / Authentic Italian Tiramisu

Μετά, με προσοχή, στρώνουμε άλλη μία στρώση με σαβαγιάρ βουτηγμένα σε espresso και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

Αυθεντικό Ιταλικό Tiramisu / Authentic Italian Tiramisu

Αυθεντικό Ιταλικό Tiramisu / Authentic Italian Tiramisu

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για το βράδυ ή για τουλάχιστον 6 ώρες για να σφίξει.

Πριν το σερβίρουμε, κοσκινίζουμε από πάνω το κακάο και αφαιρούμε μετά το στεφάνι.

Εναλλακτικά: μπορείτε να το σερβίρετε σε ατομικά ποτήρια martini ή μικρά μπωλ και θα χρειαστούν μόνο 2-3 ώρες στο ψυγείο πριν τα απολαύσετε.

Αν μείνει καθόλου γλυκό, το φυλάμε στο ψυγείο για λίγες μέρες.

Αυθεντικό Ιταλικό Tiramisu / Authentic Italian Tiramisu

Αυθεντικό Ιταλικό Tiramisu / Authentic Italian Tiramisu

Δείτε ακόμα

0 comments

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *