Καραμελωμένο Χταπόδι με ντοματίνια

By 9/04/2015 01:00:00 μ.μ. , , , ,

Χταπόδι καραμελωμένο με ντοματίνια /  Caramelized Octopus with tomatoes pomodoro

Το χταπόδι αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους μεζέδες και υπάρχουν πολλές και διαφορετικές συνταγές για το μαγείρεμα του, πιο απλές και πιο δημιουργικές. Η συνταγή αυτή είναι φανταστική και θα ενθουσιαστείτε με την ευκολία της!

Υλικά Συνταγής

- 1 μικρό χταπόδι (περίπου 700 γρ.)
- ξίδι balsamico
- μαύρη ζάχαρη
- ντοματίνια
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Πρώτο βήμα είναι να ψήσουμε το χταπόδι μας. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ή μία κατσαρόλα και το τοποθετούμε με το κεφάλι του προς τα κάτω σε χαμηλή φωτιά. Δεν προσθέτουμε τίποτα άλλο καθώς θα βγάλει πολλά υγρά μόνο του.

Θέλει προσοχή για να μην κολλήσει και μαυρίσει, οπότε το ελέγχουμε ανά διαστήματα.

Μόλις κοκκινίσει και μαλακώσει είναι έτοιμο (περίπου 20-30 λεπτά).

Χταπόδι καραμελωμένο με ντοματίνια /  Caramelized Octopus with tomatoes pomodoro

Κόβουμε τα πλοκάμια του και μετά την κουκούλα σε 2-3 κομμάτια.

Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και μετά ρίχνουμε τα κομμάτια από το χταπόδι.

Το σωτάρουμε για λίγο και σβήνουμε με λίγο ξίδι balsamico.

Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και το αφήνουμε να καραμελώσει για 5-10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Δοκιμάζουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν χρειάζεται λίγο αλάτι.

Στήσιμο Πιάτου

Κόβουμε λίγα ντοματίνια στη μέση και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Από πάνω, τοποθετούμε με προσοχή 2 πλοκάμια από το χταπόδι και λίγο από την σάλτσα του.

Διακοσμούμε με φυλλαράκια μαϊντανού και σερβίρουμε αμέσως.

Χταπόδι καραμελωμένο με ντοματίνια /  Caramelized Octopus with tomatoes pomodoro

Δείτε ακόμα

0 comments

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *