Chutney Σύκου με Balsamico

By 9/10/2015 12:30:00 μ.μ. , ,

Chutney Σύκου / Figs Chutney

Τα σύκα είναι πλέον στο τέλος της εποχής τους. Φτιάχνοντας όμως chutney με σύκα, μπορούμε να κρατήσουμε την γεύση τους για τους επόμενους μήνες. Απλά ανοίγουμε το βάζο και τα απολαμβάνουμε.

Τα Chutneys φτιάχνονται από συνδυασμούς φρούτων, λαχανικών και μπαχαρικών και η προέλευση τους είναι από την Ινδία, ενώ είναι πολύ διάσημα στην Μεγάλη Βρετανία.

Ένα αγαπημένο, είναι το Chutney Σύκου, το οποίο είναι κατάλληλο για να συνοδέψετε το ψητό κοτόπουλο ή το χοιρινό αλλά και τα burgers σας!


Υλικά Συνταγής

- 500 γρ φρέσκα ώριμα σύκα
- 100 ml ξίδι balsamico
- 150 γρ μαύρη ζάχαρη
- 1 κουταλάκι τριμμένο φρέσκο Ginger
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο

Εκτέλεση Συνταγής 

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου σε μία μικρή κατσαρόλα με το λάδι, σε μέτρια θερμοκρασία.

Παράλληλα καθαρίζουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα σύκα σε μικρά κομματάκια.

Μόλις το κρεμμύδι είναι έτοιμο, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ξίδι, τη ζάχαρη και το ginger και περιμένουμε να πάρουν μία βράση.

Chutney Σύκου / Figs Chutney

Στο τέλος προσθέτουμε τα σύκα και το αλάτι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, έως ότου δέσει το chutney. Θέλει συχνό ανακάτεμα για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα.

Όταν είναι έτοιμο και κρυώσει, το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και το διατηρούμε στο ψυγείο για 1-2 μήνες.

Chutney Σύκου / Figs Chutney

Δείτε ακόμα

0 comments

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *