Cheesecake με Φρέσκα Σύκα και Μέλι

By 9/02/2015 01:00:00 μ.μ. , , ,

Cheesecake με Σύκα / Cheesecake with figs

Η εποχή για τα σύκα τελειώνει και για να κρατήσουμε τη γλυκιά τους ανάμνηση, ετοιμάζουμε ένα ξεχωριστό cheesecake με σύκα.


Υλικά Συνταγής

- λίγα φρέσκα και ώριμα σύκα
- 3 μπισκότα digestive (περίπου 40γρ.)
- 10 γρ. βούτυρο 
- 240 γρ. μαλακό τυρί mascarpone
- 60 γρ. λευκή ζάχαρη
- λίγο θυμαρίσιο μέλι

Εκτέλεση Συνταγής

Ξεκινάμε με τη βάση και χτυπάμε καλά σε έναν πολυκόφτη τα μπισκότα με το βούτυρο. 

Μόλις ενοποιηθούν, χωρίζουμε το μίγμα στη μέση και το βάζουμε σε δύο ποτήρια.

Χτυπάμε το mascarpone με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει μία αφράτη κρέμα.

Τη μοιράζουμε στα δύο ποτήρια και τα τοποθετούμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο. 

Πριν τα σερβίρουμε, προσθέτουμε από πάνω τα σύκα σε κομμάτια και το μέλι.

Αν αγαπάτε και εσείς τα σύκα, δείτε εδώ τη συνταγή για Focaccia με σύκα!

Δείτε ακόμα

0 comments

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *