Sorbet Φραγκόσυκο

By 8/20/2015 10:45:00 π.μ. , , , ,

Sorbet Φραγκόσυκο

Το φραγκόσυκο είναι ένα ιδιαίτερο και αρωματικό φρούτο που είτε θα το λατρέψεις, είτε όχι. Εγώ ανήκω στην πρώτη κατηγορία και για αυτό προτείνω αυτό το εξωτικό sorbet από φραγκόσυκο.


Υλικά Συνταγής

Υλικά για το sorbet

- 5 μεγάλα ώριμα φραγκόσυκα
- 1/3 της κούπας σιρόπι (80ml)
- χυμό από 1 lime
- Ξύσμα από 1/2 lime

Υλικά για το σιρόπι

- 1/3 της κούπας ζάχαρη
- 1/3 της κούπας νερό

Εκτέλεση Συνταγής

Πρώτο βήμα είναι να ετοιμάσουμε το σιρόπι, ώστε να το αφήσουμε να κρυώσει και να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. 

Σε μία μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να έρθει το μίγμα σε βρασμό. 

Το αποσύρουμε και προχωράμε με το υπόλοιπο της συνταγής. 

Με έναν λεπτό τρίφτη, παίρνουμε το ξύσμα από το μισό lime και μετά το στύβουμε ολόκληρο για να χρησιμοποιήσουμε τον χυμό του.

Στη συνέχεια καθαρίζουμε με προσοχή τα φραγκόσυκα και τα κόβουμε σε 3-4 κομμάτια.

Sorbet Φραγκόσυκο

Tip: για να αφαιρέσουμε εύκολα και γρήγορα τα αγκάθια τους, τα βουτάμε σε νερό και με μία τσιμπίδα πιάνουμε ένα ένα και το τρίβουμε λίγο με ένα σφουγγαράκι. 

Τα τοποθετούμε σε έναν πολυκόφτη και τα χτυπάμε καλά.

Sorbet Φραγκόσυκο

Σουρώνουμε τα φραγκόσυκα σε ένα μεγάλο μπωλ, ώστε να κρατήσουμε τον καθαρό χυμό τους, χωρίς τα κουκούτσια.

Προσθέτουμε το σιρόπι, τον χυμό από το lime και το ξύσμα του και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το μίγμα του sorbet στην παγωτομηχανή και αναμένουμε μέχρι να το απολαύσουμε.

Εναλλακτικά, βάζουμε το μίγμα σε κατάλληλο δοχείο στην κατάψυξη και καταψύχουμε για τουλάχιστον 6 ώρες.

Tip: πριν το σερβίρουμε, χτυπάμε σε ένα μίξερ την ποσότητα που θέλουμε για να αφρατέψει.

Sorbet Φραγκόσυκο

Δείτε ακόμα

0 comments

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *