Κολοκυθοκάππαρη Κιμώλου

By 8/05/2015 01:00:00 π.μ. , , ,


Συχνά αναπολώ τη λαχτάρα που έχουμε όταν φτάνουμε στην Κίμωλο και το πρώτο βράδυ πάμε για φαγητό στην Ψάθη, στο "Κύμα" και τρώμε διάφορες τοπικές γεύσεις, όπως την Κολοκυθοκάππαρη. 

Το πιάτο αυτό δεν είναι κάτι άλλο παρά ότι λέει το όνομα του, δηλαδή κολοκύθια με κάπαρη. Ε, όχι ακριβώς. Μαζί υπάρχουν και φρέσκα ντόπια αυγά, που δίνουν όλη την γεύση.

Υλικά συνταγής

- 4 αυγά
- 1-2 κολοκύθια
- λίγη κάπαρη Κιμώλου
- αλάτι
- πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα κολοκυθάκια.

Tip: Αρχικά, τα κόβουμε σε μπαστουνάκια και μετά σε λεπτές φέτες για να είναι όσο το δυνατόν σε ίδιο μέγεθος τα κομμάτια και να μαγειρευτούν ομοιόμορφα.

Στην συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ και τα αλατίζουμε για να βγάλουν τα υγρά τους. Θα πρέπει να τα αφήσουμε εκεί 10-15 λεπτά. Για καλύτερο αποτέλεσμα τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα ανακατεύουμε ανά 5 λεπτά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά μας για την ομελέτα και ρίχνουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.

Παράλληλα βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια θερμοκρασία, με λίγο ελαιόλαδο.

Στραγγίζουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, ρίχνουμε την κάππαρη και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.


Στο τέλος ρίχνουμε τα αυγά και περιμένουμε λίγη ώρα να ψηθούν. 


Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα μας και μόλις ψηθεί και από την άλλη πλευρά είμαστε έτοιμοι.

Προαιρετικά σερβίρουμε με λίγο τριμμένο τυρί από πάνω.

Δείτε και τη συνταγή για την περίφημη Λαδένια Κιμώλου.

Δείτε ακόμα

0 comments

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *