Σούπα Γκασπάτσο

By 8/31/2015 10:00:00 π.μ. , ,

Gazpacho / Γκασπάτσο

Το καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του, αλλά ευτυχώς έχουμε την πιο δροσερή και καλοκαιρινή σούπα να μας το θυμίζει. Την Ισπανική κρύα σούπα Gazpacho.

Μυστικό της επιτυχίας είναι να έχετε πολύ καλές και ώριμες ντομάτες, ιδανικά από μποστάνι ή βιολογικές.

Υλικά Συνταγής

- 5 μέτριες ντομάτες
- 1 μικρό αγγουράκι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 φέτα μπαγιάτικο χωριάτικο ψωμί
- 200 ml ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά ξίδι από κόκκινο κρασί
- θυμάρι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Croutons

Εκτέλεση Συνταγής

Καθαρίζουμε τις ντομάτες από τα κοτσάνια τους και τις βάζουμε σε έναν πολυκόφτη.

Μαζί προσθέτουμε τη μισή κόκκινη και τη μισή πράσινη πιπεριά, το μισό κρεμμύδι και το σκόρδο.

Χτυπάμε αρχικά τα λαχανικά μας και προσθέτουμε μετά το ελαιόλαδο, το ψωμί και τα μπαχαρικά και χτυπάμε πάλι καλά.

Gazpacho / Γκασπάτσο

Μόλις είναι έτοιμη, περνάμε τη σούπα από λεπτή σίτα, ώστε να γίνει μία βελούδινη κρέμα.

Την βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες ή ιδανικά για 1 μέρα.

Όταν είναι η ώρα να την σερβίρουμε, ψιλοκόβουμε σε κυβάκια τα υπόλοιπα λαχανικά, δηλαδή τη μισή πράσινη και κόκκινη πιπεριά και το το μισό κρεμμύδι.

Προσθέτουμε στην παγωμένη σούπα το ξίδι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε κάθε πιάτο με από πάνω τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα croutons.

Η σούπα γκασπάτσο είναι έτοιμη για απόλαυση.

Gazpacho / Γκασπάτσο

Δείτε ακόμα

0 comments

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *