Focaccia με Σύκα
- 1-2 ξερά μικρά κρεμμύδια
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 250 γρ ζύμη για ψωμί
- αλάτι
- πιπέρι
- δεντρολίβανο
Εκτέλεση Συνταγής
Εκτέλεση Συνταγής
Σε ένα ταψί διαμέτρου 25 εκατοστά, ρίχνουμε 1 κουταλάκι λάδι και απλώνουμε το ζυμάρι μας, ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.
Σκεπάζουμε το ταψί με μία πετσέτα, αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει και προχωράμε με τη συνταγή μας.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Τα βάζουμε σε ένα πιάτο ή σουρωτήρι και τους ρίχνουμε λίγο αλάτι για να βγάλουν τα πολλά υγρά τους.
Καθαρίζουμε τα σύκα και τα κόβουμε στα τέσσερα.
Μόλις περάσει μισή ώρα και έχει φουσκώσει η ζύμη μας, ρίχνουμε από πάνω τα σύκα και το κρεμμύδι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και στο τέλος τα μπαχαρικά μας.
Ψήνουμε στους 220 °C για 15-20 λεπτά.
0 comments